LA-bandet The Bronx har 20-års jubileum i 2022, og har gjennom sine 19 års eksistens gledet hardcore-fans verden over med sin fengende, melodiske og til tider nærmest poetiske punkrock. Gutta, med karismatiske Matt Coughtran i front, har en dedikert fanskare også her til lands, og spiller regelmessig opp til svært så svette kaoskonserter som gjerne ender med full moshpit med Coughtran i midten, plaskende rundt i festivalgjørma eller dansende på baren.

Det voldsomt produktive bandet har sluppet intet mindre enn fem studioalbum som seg selv (samt et dobbeltalbum med B-sider og rariterer i 2020), og fem utgivelser som sitt eget mariachi-alterego Mariachi El Bronx. I dag slapp The Bronx sitt sjette studioalbum, tradisjonen tro bare kalt Bronx VI, det første rene The Bronx-studioalbumet siden 2017. Og om noen var redde for at gutta hadde roet med på punken for å prioritere mariachien, så kan de nå trekke et lettelsens sukk, for her er gutta tilbake i god gammel form, med melodisk hardcore så fengende og energisk at internasjonale turneer ikke kan komme tilbake fort nok!

Det hele kicksparkes i gang med singelen White Shadow, i en fart som vanligvis ville blitt sett på som ulovlig. Coughtran veksler mellom å synge melodisk og treffsikkert og å vræle som en stukken gris, mens han backes opp av et nøyaktig like frenetisk band. Det hele føles som tradisjonelt The Bronx, men går likevel noen overraskende nye veier her og der. Det leveres nye takter, vokalharmonier - og til og med låter som Watering The Well, som leverer gitarsoloer og leker med heavy metal og hardrock.Curb Feelers har partier som skapt for å brøle med på for konsertsultne publikummere, mens Peace Pipe kjører ren allsang i en låt som til tross for sitt høye tempo føles nærmest som en rolig biltur ned et solfylt Santa Monica sammenlignet med resten av plata. Høydepunktet Mexican Summer nok er det nærmeste bandet hittil har kommet til å smelte sammen sine to alter-egoer til et eneste stort stormannsgalt The Bronx/Mariachi El Bronx mariachi-punk-crossover-monster. Om det funker? Om det gjør!

Breaking News kjører derimot ultra-tradisjonell og hyperaktuell punk om tingenes tilstand: «Breaking news / We’re all fucked / And everyone's shit out of luck». Det hele rundes av med låta Participation Trophee, og tradisjonen tro er hele albumet bare litt over halvtimen langt; akkurat så langt at man får opp pulsen og kjenner adrenalinet flomme, akkurat så kort at man fortsatt er sulten på mer når det hele er over.

Bronx VI glir sømløst inn i diskografien til The Bronx, og er et av bandets desidert beste punk-album. Ikke verst for et band på vei inn i sitt tredje tiår. Og likevel, når bandet en eller annen dag atter kan turnere med musikken sin, og man igjen har lov til å hoppe hodeløst rundt i en folkemengde som virker å bestå av bare masse armer og bein, da først vil man nok få oppleve det faktiske potensiale til disse låtene. Det er bare å glede seg!