Publikumsfavoritten Daniel Norgren, hardcore-gjennombruddet Drug Church og sjangersprengende Bob Vylan er klare for Buktafestivalen til sommeren.

– Bob Vylan og Drug Church er to av de mest spennende rockeartistene internasjonalt akkurat nå, og vi er i ekstase av at begge kommer til Bukta! Daniel Norgren er også større og bedre enn noen gang, og det blir et gledelig gjensyn, forteller en fornøyd bookingsjef, Isak Harbitz.

Dette skriver festivalen om de nye bookingene:

Daniel Norgren

Publikumsfavoritten Daniel Norgren åpner Buktafestivalen 2023! Og med det lokker vi alle som vil oppleve ekte magi til å planlegge godt og komme tidlig til Telegrafbukta. For Norgren er udiskutabelt en av nabolandets ypperste artister, ikke minst i livesammenheng, og har tatt sjumilssteg siden sist han spilte på festivalen. Han har turnert hyppig over hele Europa og USA med sin sjangervarierte musikk som blander både americana, blues, folk og rock, og har fått stor anerkjennelse fra både kritikere og publikum. Musikken har blitt sammenlignet med artister som Neil Young, Bob Dylan og John Lennon, og det sier bare litt.
Med evne til å skape en intim atmosfære gjennom sine dyptfølte tekster og røffe vokal, kombinert med villigheten til å eksperimentere og utforske nye sjangere, gjør det hver konsert til en unik opplevelse. Man vet derfor aldri helt hva man kan forvente seg.
Du vil garantert bli fanget av Norgrens musikalske energi og tilstedeværelse, og det kommer til å bli uforglemmelig når han åpner den 20. festivalen!

Drug Church

Et av fjorårets største hardcore-gjennombrudd, L.A-baserte Drug Church, kommer til Norge for første gang for å spille på Bukta. De har allerede etablert seg som et av fjorårets største gjennombrudd i hardcore-miljøet, med utsolgte show og elleville moshpits i USA.
Bandet hadde sin debut i 2012, og de har siden den gang sluppet flere album og EP-er som har fått stor anerkjennelse i både punk og hardcore-miljøet. Deres siste utgivelse Hygiene havnet på flere topplister fra 2022 og har mottatt strålende anmeldelser fra store musikkmagasiner som Kerrang!, Brooklyn Vegan og Pitchfork.Drug Church bryter seg frem i den nye hardcore-bølgen som kommer ut av USA for tiden, og kan sammenlignes med band som blant annet Turnstile og Metz. Bandet har et publikumstekke uten like og deres energiske liveopptredener føles som en stor fest hvor alle er invitert. Dette er et band som skiller seg ut i hardcore-miljøet, og det er bare å glede seg, for det kommer til å bli ellevilt på Bukta til sommeren. Sees i moshpiten!

Bob Vylan

Vedder en tusing på at Bob Vylan blir årets Bukta-snakkis. For dette er virkelig et band som skiller seg ut. Med et aggressivt og melodiøst lydbilde som krysser flere sjangere, har de funnet en unik stil som har blitt omfavnet av både det britiske punk- og rap-miljøet.
Det fire år gamle bandet startet sitt eget plateselskap Ghost Theatre for å frigjøre seg fra det politiske spillet rundt store labels, og deres første albumutgivelse har blitt skrytt opp i skyene av blant annet artister som Iggy Pop og Jack Saunders på BBC Music. Deres siste album Bob Vylan Presents The Price Of Life er første gang i historien at et album som er produsert, innspilt, mikset og utgitt på eget label av et band selv, når UK topp-20 albumlista. Samme album vant også prisen for beste album hos Kerrang! i 2022.

Bandet er ikke redd for å ta opp kontroversielle temaer som rasisme, homofobi og klasseskille i tekstene sine. Musikken er ofte en kritikk av det de ser som et stadig mer urettferdig samfunn, og de har selv vært aktiv i å støtte sosiale bevegelser og protester, med et sterkt engasjement om å bidra til å skape en mer rettferdig og lik verden.
Musikken høres farlig og intensiv ut, med liveopptredener som er energiske og følelsesladede. Dette blir et «must see» på Bukta. Gjetter på at vi sees i pitten her også!

Artister annonsert så langt:
MADRUGADA – AURORA – SUSANNE SUNDFØR – DANKO JONES – DANIEL NORGREN – BOB VYLAN - DRUG CHURCH – THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY – BRENN – JOE & THE SHITBOYS – BO MILLI