Wayne Shorter, en av den moderne jazzens viktigste nålevende komponister og saksofonister, kommer til Nattjazz for første gang, fredag 30. mai. Cubanske Gonzalo Rubalcaba, Fjorden Baby! og Håkon Kornstad er også bekreftet til årets festival.

Shorter har gjennom 50 år satt sitt tydelige preg på jazzmusikken, enten det har vært i samspill med Miles Davis, Weather Report eller Joni Mitchell. 80 år gammel ga han i fjor ut sitt første album på åtte år, ”Without a Net”, som ble kåret til årets beste album av jazzkritikere i Europa og USA, og sikret han i tillegg nok en Grammypris til samlingen. Liveplaten med konsertopptak fra Europa ble også godt mottatt i Norge, og fikk terningkast seks i både VG og Dagbladet.

- Wayne Shorter er en av de siste store jazzlegendene vi kan presentere på festivalen, og det er fantastisk at han endelig kommer til Nattjazz. Selv om han har fylt åtti er Shorter fortsatt en av de mest vitale og inspirerende musikerne på scenen, sier festivalsjef Jon Skjerdal.

Til Nattjazz kommer han med det samme solide bandet han har spilt med de ti siste årene, der man finner Danilo Perez på piano, Brian Blade på trommer og John Patitucci på bass. Sammen leverer kvartetten et organisk og intuitivt samspill få band kan vise til, noe man garantert får bevist i Røkeriet fredag 30. mai på årets Nattjazz, skriver Nattjazz i pressemeldingen.

FJORDEN BABY!
Det er tydelig bevist gjennom de siste årene at det er noe med Loddefjord som skaper stor musikk og lyrikk. Fjorden Baby! har på sine to utgivelser vært en av de fremste leverandørene av begge deler, og lørdag 31. mai får de gleden av å avslutte årets Nattjazz i Røkeriet. Klaustrofobisk drabantbypunk blir uanstrengt blandet med dansefot og ukonvensjonelle poplåter. Debutalbumet gjorde Dagsavisen ekstatisk og omtalte bandet som «De nye store» i norsk musikkliv. Fjorårets ”Fjordkloden” fikk mye velfortjent skryt av kritikerne, og ble i VG kåret til årets beste norske album. På scenen tar de med seg høgblokkangsten i et intenst energisk og karismatisk liveshow, se i tillegg opp for gjester på scenen.

GONZALO RUBALCABA (Cuba)
Som pianist er Gonzalo Rubalcaba garantist for melodi, rytme og spennende innhold. Gjennom å fusjonere afro-cubansk musikk med amerikansk jazz har han skapt et friskt og moderne musikalsk register, der halsbrekkende teknikk lar seg kombinere med solid melodisk teft. Det kommer til å lukte svidd av flygelet før denne konserten er over i Røkeriet, torsdag 29. mai!

I tillegg kommer Håkon Kornstads Tenor Battle til åpningsdagen, torsdag 22. mai.