Drake, Stevie Wonder, Manu Chao La Ventura og Deftones (bildet) er blant de 67 nye navnene som Roskilde Festival offentliggjør i dag. Også norske artister som Skambankt og stjerneskuddene Cashmere Cat og Emilie Nicolas skal spille på Roskilde Festival. I 2014 spiller 156 artister fra mer enn 30 forskjellige land på festivalens åtte scener.

Ledende artister innen alternativ rock, hiphop, elektronika, world og metal. Artister som krysser sjangre og som utforsker nye, musikalske territorier. Med andre ord: årets festivalplakat er her, og igjen er Roskilde Festival klar for å både utfordre og skjemme bort musikkelskere.

Nytt navn øverst på Roskilde Festivals plakat er den 27-årige canadiske rapperen Drake som er en av hiphopens tungvektere I 2014 topper han plakaten med legender og giganter som The Rolling Stones, Arctic Monkeys, Damon Albarn, Stevie Wonder, Arto Lindsay, Carcass, Outkast og de mytologiske Les Ambassadeurs feat. Salif Keita, Amadou Bagayoko and Cheick Tidiane Seck.

- Med navn som Drake og Stevie Wonder, Manu Chao La Ventura og Deftones og 63 andre nye artister på plakaten er vi endelig klare til årets festival. Vi ser fram til å se unge og eldre giganter som The Rolling Stones og Arctic Monkeys på scenen hos oss. Vi er også sikre på at festivalprogrammet, med nesten 160 artister, klarer å utfordre og begeistre musikkelskerne som drar til Roskilde for å oppdage de nyeste navnene og de nyeste musikalske uttrykkene, enten det dreier seg om metal, alternativ rock, hiphop eller noe midt i mellom. Det sier Anders Wahrén, bookingansvarlig for Roskilde Festival.

Også i år er det deilig å være norsk på Roskilde: Skambankt, Emilie Nicolas, Rumble in Rhodos, Bloody Beach, Kindred Fever, Cashmere Cat, Pandreas, Slick Shoota og Arto Lindsay & Paal Nilssen-Love Duo pryder alle plakaten for Roskilde Festival 2014.

Flere nisjefestivaler på én gang
Med 156 artister fra mer enn 30 forskjellige land fordelt på åtte scener, er et besøk på Roskilde Festival som å besøke flere nisjefestivaler på én gang. Mens rocken viser seg vital med etterspurte band som Deftones, Kasabian, Mogwai, Philip H. Anselmo & The Illegals, Interpol og Skambankt, kan Roskildefestilvalen også glede publikum med markante rappere som Pusha T. Chance, The Rapper og Earl Sweatshirt.

Med Major Lazer, Outkast og Trentemøller på den Orange scene fortsetter Roskildefestivalen tradisjonen med å spre hiphop og ulike sjangre innen elektronisk musikk til de store publikumsmassene.

Morgendagens stjerner er fundamentet
De nysgjerrige musikkelskerne som jakter morgendagens stjerner kan gjerne starte med å lese plakaten nedenfra og opp. Også i år er artister som dytter grenser og som bryter med publikums forventninger selve fundamentet for festivalen.

Navn som A$AP Ferg, Connan Mockasin, Darkside, Fendika, Future Islands, Future of the Left, Haim, Kelela, Sleigh Bells, The Men og Warpaint er uten tvil kunstnere som blir å høre i årene framover. Og også den psykedeliske musikken returnerer til Roskilde med sterke kandidater som Hookworms, The Horrors og danske Spids Nøgenhat.

Selv om årets festivalplakat ble lansert i dag kommer Roskilde Festival til å offentliggjøre enda en håndfull artister innen festivalstart.Hvem spiller på Roskilde Festival i år: