Denne uka er Israel Nash i landet med band med på et lite antall konserter som ender i en dobbelkonsert på Café Mono i Oslo.Tidligere i år har Israel Nash, med gitarist Eric Swanson, turnért og gjort support for Midlake. Da de spilte på Rockefeller 15. mars, tok de med seg Midlakes gitarist Joey McClellan ned på Mono for en akustisk versjon av Rain Plans:

Israel Nash - Rain Plans from Cafe Mono on Vimeo.Folkrock låtskriveren og sangeren Israel Nash Gripka har vært et hett navn i americana-kretser siden utgivelsen av det kritikerroste debutalbumet ”New York Town” (2009). Oppfølger, ”Barn Doors And Concrete Floors” (2011), innfridde forventninger og hylles av mange som et mesterverk innenfor sin sjanger.

Født i Aurora i Missouri, sønn av en baptistprest, har Israel Nash Gripka levd mesteparten av sitt liv i Ozark-fjellene, tidlig eksponert for ”mountain music” og gospel, samt farens samling av klassiske rockeplater fra et fordums liv. Som ni-åring tok han pianotimer hos tanten, men oppdaget etter hvert at han synes gitar var mye kulere, og allerede i 12-årsalderen hadde han begynt å fokusere på låtskriving.
Gripka har sans for de gode melodiene og trekker fra erfaringer i oppveksten når han skriver om kontrastene i livet - fra bar til bedehus og fra kirke til fengsel. Historier og refleksjoner serveres med en god gammeldags porsjon rock, country og gospel.

”En ung mann som låter som en overlegen fusjon av 70-talls countryrock ala Rolling Stones og Neil Young. Gripka har i tillegg en stemme som planter øksa midt mellom Richard Thompson og John Fogerty.” - Tom Skjeklesæther, VG

24/4 Odda, Iris Scene
25/4 Bergen, Garage
26/4 Stavanger, Folken
27/4 Oslo, Café Mono
28/4 Oslo, Café Mono


Billetter til konsertene på Mono 27. og 28. april kan forhåndskjøpes på Platebutikken Tiger. Support for begge konsertene er Torgeir Waldemar.