Jane’s Addiction feirer i disse dager 25-års jubileum for debut studioalbumet "Nothing’s shocking", og har i den anledning bestemt seg for å gjøre hele albumet i sin helhet, pluss hitsene, eksklusivt for Parkenfestivalen. Dette blir eneste mulighet til å oppleve denne historiske konserten i hele Nord-Europa.

- I alternativrockens vugge lå det noen få band. Et av disse var Jane’s Addiction. Med albumet "Nothing’s shocking" var de med på å starte en helt ny sjanger innenfor rocken. Det er nesten ubegripelig at vi klarte å lande denne godbiten, sier Gøran Aamodt i Parkenfestivalen.

Jane’s Addiction ble dannet i Los Angeles i 1985. De debuterte merkelig nok med et livealbum, men det var med deres første studioalbum i 1988 at folk oppdaget bandet. "Nothing’s shocking" traff en nerve, og med låter som "Mountain song", "Ocean size" og "Jane says" klarte Jane’s Addiction og forene det alternative med det kommersielle.The Waterboys (uk) gjorde en av tidenes beste konserter da de besøkte Parkenfestivalen i 2008. Mange har ønsket Mike Scott med sitt Waterboys tilbake til Parken. De får nå ønsket sitt innfridd.

Det er ingen hemmelighet at The Waterboys også er en av favorittene på parkenkontoret. Vi snakker tross alt om et band med en katalog full av låter mange har et nært og kjært forhold til, og i tillegg er de jo et fabelaktig bra liveband, noe mange husker fra konserten i 2008.

The Waterboys handler først og fremst om Mike Scott. Helt fra den spede start med den selvtitulerte debuten i 1983, har bandmedlemmene variert, men Mike Scott har vært låtskriver og frontfigur hele veien. Et annet sentralt bandmedlem er fiolinist Steve Wickham. Han var med i bandet fra 1985 og fram til 1991, før han kom tilbake igjen i 2003 og han har vært med siden. Wickham blir av mange regnet som en av verdens beste rockefiolinister og det er blant annet han som spiller fiolin på U2 sin "Sunday bloody Sunday".

Når det gjelder The Waterboys er det spesielt perioden fra "A pagan place" i 1984 og fram til "Room to Roam" i 1990 at de virkelig var store. I selskap med U2, men også Simple Minds, var de allemannseie, og de var omfavnet både kritikerne og publikum. Albumet "Fisherman’s blues" fra 1988 er fortsatt deres største kommersielle suksess, og utgivelsen blir av mange ansett som en av de beste fra 80-tallet, uansett sjanger.

The Waterboys serverer hit etter hit, et kjært gjenhør med låter som "Fisherman’s blues", "The whole of the moon", "How long will I love you", "A man is in love" og mange flere.

Kindred Fever

Spennende duo fra Haugesund klar for Parkscena. Se for deg en stor dose White stripes, en klype Little Hurricane, samt et knippe veldig gode låter og du har Kindred fever!

En delegasjon fra Parkenfestivalen fikk med seg bandet på årets by:Larm og var unisont enige om Kindred Fever var det absolutt aller kuleste vi fikk sett og hørt. Kindred Fever er en duo fra Haugesund bestående av Jarle Langåker på vokal og gitar, og Linn Sofie Hagen Olsen på trommer og trompet.

Bandet var en av årets Urørtfinalister. De er allerede bekreftet til Roskilde og har lenge vært listet på P3 og er rett og slett et av de heteste navnene innen norsk rock om dagen.Parken 2014 er allerede utsolgt!