Melvins har i over 20 år vært med på å definere grovkornet og blytung rock. Nå er det klart at de kommer til Øyafestivalen lørdag 11. august. Dette er en erstatter som kommer til å ryste både de med hjerte for tøff rock og grunnen under føttene deres.

Pressemelding fra Øya:

For noen dager siden registrerte vi at amerikanske The Hold Steady fortalte media at de ikke kom til å møte opp til spillejobben på Øyafestivalen. Vi har hatt en skriftlig
avtale om konsert med bandet på årets Øyafestival fra bandets bookingagent. Det har tatt oss noe tid å komme i kontakt med agenten og få avklart situasjonen. Vi må nå dessverre meddele at The Hold Steady ikke kommer til å spille lørdag 11. august i Middelalderparken. Dette har vært helt utenfor Øyafestivalens kontroll og bandet har bekreftet flere spillejobber i Europa i en periode de ikke er tilgjengelige. I går fikk vi den endelige beskjeden om at bandet ikke kommer. Vi har tatt hensyn til vår skriftlige avtale med bandet og og har derfor ikke kunnet komme med flere opplysninger før nå. Avlysninger er alltid beklagelig, spesielt med hensyn til fansen.
Vi har hele tiden følere ute når det gjelder tilgjengelige band og er veldig glad for at våre helter i Melvins stiller opp på så kort varsel.

MELVINS (US)
Siden midten av 80-tallet har Melvins rota rundt i undergrunnslandskapet mellom stoner, metal og punk. Dette skjedd med svært imponerende resultat og stabilitet. Gitarist Buzz Osborne og trommis Dale Crover har leda ei skute som har vært stor inspirasjon for andre
som har ønska seg en seiltur i de tyngre og mindre tilgjengelige rockfarvann. De var blant Kurt Cobains aller største inspirasjonskilder og lot han bli med på produsentsiden på legendariske Houdini (1993). For uinnvidde kan bandet beskrives som den ukjente linken mellom Black Sabbaths dommedagsmetall og Nirvanasgrønsjpønk.

Ved siden av Melvins har medlemmene vært å finne i flere andre prosjekter. Buzz Osborne har også brukt noen år på Fantomas, mens Dale Crover har forsøkt seg i både Nirvana og med sitt eget Altamont. Etter et utall bassistbytter bestemte de to for å
inkludere duoen Big Business, som fortsatt er aktive på egen hånd. I tillegg til de to veteranene består Melvins i dag Jared Warren (tidl. Karp) og Caody Willis (bl.a. Murder City Devils). Sammen har de gitt ut A Senile Animal (2006) og levert et vanvittig show i Oslo i vår. Gled dere til dette gjentas på Øyafestivalen i august.