17. mars trykket "The Mirror" en artikkel om fremtiden til The Stone Roses. Stone Roses ble oppløst i 1996, men medlemmene har fortsatt som soloartister. Ian Brown har gitt ut 5 soloplater, med Music of the Spheres fra 2001 som høydepunkt. John Squire startet først opp bandet "The Seahorses", et anagram for "he hates roses", og har senere gitt ut 2 soloplater. I 2004 begynte Squire som maler, og har senere uttalt at billedkunst er så interessant at han ikke vil gå tilbake til å lage musikk. I følge engelsk presse skulle The Stone Roses legge ut på en turne med 21 konserter og allerede neste måned være headliner for Coachella festival. Nyheten fikk så mye kredibilitet at musikkmagasinet New Musical Express trykket det på sine nettsider.

18. mars har pressetalsmann for John Squire uttalt at avgjørelsen om en reunion for The Stone Roses har skjedd uten å involvere Squire. Talsmannen uttaler at ryktene er uten samtykke fra Squires side. Talsmannen påpekte at han ikke kunne tale for resten av The Stone Roses, men en sammenkomst ville i så fall forekomme uten Squire til stede.

Samme dag melder Ian Brown til New Musical Express at han ikke har noen planer om å turnere med The Stone Roses igjen. Forholdet mellom Brown og Squire har ført til at de ikke lenger snakker med hverandre.