Alle hjerter gledet seg da et av 90- tallets største band, Stone Roses bekreftet at de skulle gjenforenes i fjor. Konflikter innenfor bandet gjorde at Ian Brown, John Squire, "Mani" og "Reni" valgte å slutte og spille sammen i 1997. Om det er av økonimiske grunner at de nå har slått seg sammen igjen, er uvisst, men det var ihvertfall fullstappa av ihuga og gira Roses- fans foran Hultsfreds største scene i det det ikoniske bandet skulle være med på å runde av festivalens første dag.

picture

Forventningene var selvfølgelig skyhøye foran Stone Roses- konserten ettersom de var ett av de største navnene under årets Hultsfred- festival. Desverre strakk ikke Roses opp til forventningene, i det hele tatt. Det var et stusselig og surmulent band som dukket opp på scena, og det tok ikke langt tid før publikumsmengden hadde halvert seg. Heldigvis startet de med stor- låtene Love Spreads og I Wanna Be Adored, noe som hvertfall ga publikum litt av hva de var ute etter.

Fortsettelsen var en stor skuffelse for mange, med et band som var uenergisk og kjedelig. Vokalist, Ian Brown virket sur og grinete på scenen, og han hadde lite å underholde seg med under lange vokal- løse soloer, og impro- sekvenser. Det eneste han klarte å få seg til var å leke litt med noen tamboriner, mens resten av bandet drev vekk flere og flere publikumere. Låtene, og konserten i seg selv ble rett og slett for langtekkelig og uinteressant, selvom de hadde et godt utgangspunkt til å levere. Med publikumere som var gira og lette og få med seg, ville det egentlig ikke vært vanskelig for Stone Roses å få til en over middels bra konsert.

Roses reddet seg inn mot slutten, da de fikk slengt inn hitlåtene Don't Stop og Waterfall. Dette førte til at flere av publikumerne som tidligere hadde gått kom løpende tilbake, og det ble en litt mindre ensom avlutning for Brown, Squire, Mani og Reni.

picture Allikevel, på tross av en ganske skuffende konsert, så er, og forblir The Stone Roses legender innenfor alternativ rock, men det er ikke alle band som takler en gjenforening etter det som var en tilsynelatende rotete oppløsning. Det virket til å være dårlig stemning mellom bandmedlemmene på scena, noe som kanskje viser at en gjenforening var litt unødvendig.

Selvom Brown og gutta kanskje bare skulle ha gitt seg mens de var på topp, så er det allikevel nå mange festivalgjengere som kan si at de har opplevd det umulige etter helgens Hultsfred- festival, de har sett The Stone Roses live.

Set- lista til The Stone Roses under Hultsfred 2012:
1. Love Spreads
2. I Wanna Be Adored
3. Made Of Stone
4. Standing Here
5. Ten Storey Love Song
6. Where Angels Play
7. Shoot You Down
8. Fools Gold
9. Something’s Burning
10. Waterfall
11. Don’t Stop
12. This Is the One
13. She Bangs The Drums
14. I Am The Resurrection
Foto: Nikolai Kongelf

The Stone Roses på nett

Hultsfred på nett