En av de mest legendariske konsertene i Norge, Sex Pistols’ rølpete opptreden på Pingvin Club i Oslo 1977, er nå blitt dokumentert i detalj i bokform. Blant de oppsiktsvekkende avsløringene er listen over hvem som virkelig var på konserten denne avgjørende kvelden.

— Dette var en av de viktigste konsertene i norsk rockehistorie og det har vært et stort arbeid å dokumentere denne kvelden, sier forfatter Trygve Mathiesen.

Fredag ble boka Banned in the UK - Sex Pistols exiled to Oslo 1977 presentert for et engelsktalende publikum i musikkbutikken Rough Trade East i London. Førstkommende fredag 3. september er det klart for lansering i Oslo, med utstillingsåpning på MAP galleri klokken 18. Her blir tidligere upubliserte bilder fra konserten denne julikvelden i 1977 stilt ut. Fredag klokka 21 på Parkteateret blir det lanseringsfest med punkbandene Backstreet Girls, Ronny Pøbel og bandet Pornofilm på scenen.

Boka er skrevet på engelsk med tanke på en stor engelsktalende fanskare og forteller historien om hvordan Sex Pistols inntok Oslo etter å ha blitt forbudt i Storbritannia. Her ble de tatt i mot med åpne armer og endret rockehistorien i Norge for alltid. Mange har skrytt på seg å ha vært til stede denne kvelden i Oslo, nå er den endelige lista over de 214 som opplevde den historiske konserten klar, og blant de som står på lista er Herodes Falsk og Jahn Teigen.

— Nå er det ingen som lenger kan skryte på seg at de var der, som ikke var der. Det er svært mange som har hevdet at de har vært der, men nå står mytene for fall. Det har vært et stort arbeid å dokumentere hvem som var der, og alt som skjedde i forbindelse med, før og etter konserten, sier Mathiesen.

Boka gir også en analyse av punkens betydning og er illustrert med 47 tidligere upubliserte bilder fra konserten.