Buktafestivalens line-up for 2011 begynner å nærme seg komplett og et av årets siste tilskudd til plakaten er Black Lips, et av 2000-tallets definitivt tøffeste garasjerockband! Bandet har sjarmert publikum, platekjøpere og kritikere gjennom flere album og legendariske konserter. I juni slipper de sitt femte album Arabia Mountain.

Atlanta-bandet Black Lips er smått legendariske innenfor sin sjanger og har fått masse oppmerksomhet for sin utagerende og rebelske stil. Ideen om å blande gærne liveshow med 60-talls garagerock har etter hvert blitt en egen sjanger, kalt flowerpunk. Black Lips er skitten, barnslig og bråkete, men leverer en sjarmerende blanding av blues, rock, doo-wop, country og punk. Tydelig inspirert av band som 13th Floor Elevator og New York Dolls. Deres tidligere ekstreme og utagerende liveshow har blitt bandets varemerke – og det lover godt for et høytelskende rockepublikum i Tromsø! Dette er et Liveband, med stor L!

Bandet startet opp i 1999, og gav ut tre album på henholdsvis Bomp! Records og In the Red. Senere ble de signet til det kredible selskapet Vice Records (med King Khan og Raveonettes i stallen), noe som helt klart var med å sette fart på karrieren.
I 2006 fikk de nasjonal oppmerksom gjennom magasinet Rolling Stone som senere plukket ut bandet som en av sine favoritter. Det kan også skyldes deres kritikerroste album Good Bad Not Evil som kom i 2007, med pophits som Bad Kids og Oh, Katrina (basert på orkanen Katrina i New Orleans). Samme året ble det i tillegg stemplet som det mest hardarbeidene bandet under bransjefestivalen SXSW i Austin, Texas da de gjennomførte bortimot tolv konserter på kun tre dager. I 2008 dro Black Lips på turne med The Raconteurs og har i tillegg gjestet SXSW ved flere anledninger, senest i år.