Med både Gary Louris og Mark Olson bak spakene igjen, har THE JAYHAWKS endelig gjenoppstått som det fantastiske bandet det er. Med sitt nye mesterverk Mockingbird Time, samt deres enorme hitkatalog i kofferten er de klar for å skape den utlimate sommerstemningen på Buktafestivalen til sommeren.

The Jayhawks har vært en av de aller de viktigste levererandørene av den moderne country-rocken siden oppstart i 1985. Med sine herlige vokalharmonier og gnistrende samspill, er de tydelig inspirert av artister som Gram Parsons og The Byrds.

Like etter at mesterverket Tomorrow The Green Grass ble sluppet i 1995, forlot Mark Olson bandet til fordel for sin solokarriere. Louris tok Jayhawks videre, og ga ut en rekke album som fikk gode skussmål fra kritikere rundt om, blant annet for Rainy Day Music fra 2003.

Mark Olson og Gary Louris fant sammen igjen i 2007, og året etter ga de ut duoalbumet Ready For The Flood. De la ut på turne og gjestet blant annet Buktafestivalen i 2009, hvor de fremførte en lett blanding av solomateriell og gamle Jayhawks-låter.

Det å endelig få besøk av The Jayhawks til sommerens Bukta, er som å få en drøm til å gå i oppfyllelse! Bare det å får høre låtene "Waiting for the sun" og "Blue" live i Telegrafbukta vil alene være verdt inngangspengene!, sier festivalsjef Robert Dyrnes


Tidligere bekreftet til Buktafestivalen:
THE CARDIGANS (se), LARS WINNERBÄCK (se), THIN LIZZY (ir/uk), LISSIE (us), SIVERT HØYEM, GRAVEYARD (se), STEIN TORLEIF BJELLA, VIDAR VANG, THE BURNING HELL(can), THE REAL MCKENZIES(can), MINING IN YUKON


The Jayhawks Official