Hovefestivalen kan i dag bekrefte at den amerikanske indierock-gruppa The Shins vil headline årets festival. Det kritikerroste bandet er nylig tilbake etter noen års pause med albumet "Port of Morrow", et album som denne uken debuterte på 3. plass på Billboard-lista og som inntok  7. plass på VG-lista her hjemme. Bandet har gjennom 2000-tallet opparbeidet seg en stor og lojal fanskare over hele verden, og har av mange blitt kalt "verdens beste pop-band".

– Denne bekreftelsen har vi ventet lenge på og det er utrolig hyggelig at The Shins fikk lagt turen innom Tromøya denne sommeren. Det begynner å bli en stund siden sist de var i Norge, og jeg kan vanskelig tenke meg et bedre festivalband. Sol, sommer og Shins er tre ord som klinger godt sammen, sier bookingansvarlig i Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen.

Den Portland-baserte gruppa slo igjennom for fullt i 2007, da de med albumet "Wincing the Night Away" debuterte på en anneplass på Billboard-lista. Ledet an av låtskriver, vokalist og produsent, James Mercer, tok bandet steget fra en relativt obskur undergrunnstilværelse til toppen av lister verden over. Mercers ekstraordinære øre for oppfinnsomme popmelodier og ikke minst personlige tekster har gjort bandet til en favoritt blant publikum og kritikere, og deres nyeste singel, "Simple Song", har blitt en stor radio-hit på flere kanaler her hjemme.

– Med The Shins på plakaten faller flere biter på plass rent programeringsmessig, men vi er fortsatt bare litt over halveis i bookingprosessen. Det er mange flere godbiter i vente, sier Gunnufsen.
 
Hovefestivalen går av stabelen mellom 26. og 29. juni på Tromøya utenfor Arendal med blant andre Snoop Dogg, Skrillex, Lana Del Rey, Ed Sheeran, M83, Mac Miller, Rise Against, Lamb of God og The xx på plakaten.

Musikknyheter.no delte ut solide 8/10 til Port of Morrow.