Bleachers ga Hovepublikummet en opptreden full av energi og lysten gitarspilling for en uke siden. Vi møtte den rødcapsede vokalisten, Jack Antonoff på en dag badet i sol og smil.

Vi venter spent på en parkbenk i det solfylte backstage-området. Jack stiger ut av et av teltene strød utover området, og slentrer mot oss. Han har store sorte briller og et muntert smil.
-Hey, hyggelig å møte dere! sier han muntert, og vi er i gang.

Bleachers har begynt å turnere i Europa, og skal oppholde seg her en stund. Etter å ha sluppet albumet (som kommer ut snart), skal han tilbake til Statene og turnere der også.
- Mye turnering. På masse festivaler også, som er kjempe kult! Han smiler fornøyd.

Jack vokste opp i New Jersey, og forteller at det har mye å gjøre med personligheten til musikken.
- Jeg ville beskrevet musikken min som veldig suburban. Jeg vokste opp i New Jersey, og det var en spesifikk følelse og et veldig spesfikt musikkmiljø å vokse opp i. New Jersey er rett utenfor New York, så det er alltid i skyggen av New York City, og jeg føler at musikken er veldig forbundet til det. Så det føles veldig suburban.

Jack er gitarist i bandet Fun. Bandet har toppet de fleste listene de siste årene, en av hittene er den kjente "Some Nights". Det han ikke fortalte til noen var at han også hadde et sideprosjekt.
Han holdt nemlig Bleachers hemmelig til han slapp singelen "I Wanna Get Better" 17. februar.

- Jeg ville ikke holde det hemmelig, men jeg følte jeg måtte. Nå om dagen er det så mye dritt folk snakker om som ikke handler om musikernes musikk, så jeg ville at det første som kom ut skulle være musikken. Jeg var redd for at hvis jeg bare sa ”Hey, jeg lager dette albumet” ville alle snakke om det og få ideer... Men jeg ville bare at de skulle høre musikken først.

- Itillegg ville jeg vite hvordan albumet hørtes ut før jeg slapp singelen.. Så det hele ble til en hemmelighet, selv om jeg ikke started dette og tenkte til meg selv ”Åh, jeg skal starte et hemmelig prosjekt!”, det var mer at jeg følte jeg måtte. Så jeg kunne fokusere på det viktigste, som er musikken.

Den smilende indie pop sangeren forteller velvillig hva slags musikk han hører på om dagen.

- Jeg elsker pop. Jeg elsker all popmusikk med integritet, som er kult og interssant.
Han fortsetter med et skjevt smil, - Jeg elsker Robyn. Hun er kul. Jeg digger Tegan and Sara også, og det nye Jack White albumet! Jeg hører fortsatt mye på 90 og sen 80-talls musikk, jeg elsker Depeche Mode og alt det der. Jeg elsker liksom det mest spennende av pop.

- Jeg er veldig inspirert av Depeche Mode! Vince Clark fra Depeche Mode jobbet masse på albumet. De er ett av favoritt bandene mine.Men hva inspirerte egentlig ditt kommende album "Strange Desires"?
- Jeg vokste opp på 90-tallet og på 90-tallet var radio spennende. Det var Pearl Jam, Smashing Pumpkins og Nirvana. Hvor jeg vokste opp var vi knyttet sammen av at moderne musikk var kulturelt spennende, men nå er det annerledes. Jeg var veldig inspirert av den tiden, og prøve å lage en ny tid, hvor moderne musikk kan være spennende igjen. Og det er akkurat derfor jeg jobbet med Vince. Depeche Mode var utrolig populære i sin tid, og de var mainstream! Men de var fantastiske! Og jeg føler at nå om dagen er mainstream veldig dødt og shitty, så jeg bare.. Du vet, jeg ville ikke være en av de indie bandene som bare ”Jeg aner ikke hvordan jeg kom hit, og jeg aner ikke en dritt”.

- Jeg ville huske hvor jeg vokste opp.. Når musikk hadde en stor kulturell forskjell, og det betydde noe.

Han forteller at når han var yngre pleide han å bruke det det lille han hadde av penger på CDer.
- Jeg stod i butikken og valgte, ombestemte meg og valgte noe annet. Det var så vanskelig! ler han.

Men vil musikkformatet overleve? Vil CDer leve videre, eller er streaming fremtiden?
- Jeg vet ikke, det er vanskelig å si.. For jeg tror at mennesker fortsatt liker å eie musikk. Jeg føler det er en spesiell opplevelse å bruke pengene du jobbet hardt for og dra til en butikk og kjøpe en eller to CDer. Folk vil vel ikke ha 25 millioner sanger på telefonen? Men jeg aner ikke, jeg kan ha feil.

Favoritt sangen hans på ”Strange Desire” er ”You’re still a mystery”. Han lener seg tilbake og et skjevt smil kommer på plass.
- Den er om å være forelsket i en lengre periode, og oppdage nye ting.

Hvordan er det egentlig å være i to kjente band?
- Det er som å ha to personligheter. Det er sånn splittet personlighets shit, sier han flirende.

Men blir du sliten? Eller er alt bare morsomt?
- Det er morsomt, men man blir sliten ja. Definitvt. Men jeg tror at alt du elsker gjør deg sliten og tapper deg for energi. Det er vanskelig å aldri vite når du får gode idéer, så når inspirerende idéer faktisk kommer må du bare følge dem. Ikke vær sånn ”Jeg gjør det senere..” Du kan ikke vente rett og slett, eller si du er for travel. For noen ganger er du hjemme i seks måneder og har null og niks. Andre ganger er du midt i en turné, og du har en million!

Hva er forskjellen på Fun. og Bleachers?
- Det er vanskelig å si, i praksis er de veldig like. Med turnéer og å spille musikk. Men når du er i et band, når du trer av scenen eller inn i studio, er det som du er i en annen verden. Man lager en kultur som er veldig spesifikk for det bandet. Så på den måten er de helt forskjellige. Følelsen er en annen. Og jeg antar at det er den beste måten å forklare det på… To forskjellige verdener.

Som Hannah Montana?
- Yeah! sier han og brøler av latter.

Med dette takker vi for praten og gleder oss til neste gang.

Foto: Rebecca Waksvik