Ben Howard spiller sin eneste konsert i Norge i år på Bergenfest fredag 12. juni. Ute i den store verden fyller Ben Howard arenaer med 12.000-15.000 kapasiteter. Howard er heller ikke fremmed for Norge: for et par år siden ga han ut en smellvakker, åtte minutter lang duett med Monica Heldal (Burgh Island), og i fjor høst spilte han for et utsolgt Sentrum Scene i Oslo. Vi er henrykte over at suksessen nå endelig skal presenteres i Bergen.
Hjerteslag. Mange har allerede lagt sin elsk på låter som «Papirsvaner», «Høyblokk» og «Ikkje tenk på det». Bergensbandet føyer seg inn i rekken av artister som har gjort bergensspråklig og ikke minst norskspråklig rock til noe av det mest spennende landet har hatt å by på de siste årene.
Miss Tati kalles ofte for sassy soulmistress eller soul cat, , men la oss ikke underselge Miss Tati: Fra Angola via Portugal har Bergen endelig fått et ekte superstjerneemne. Hun snakker både hiphopens og jazzens språk og overbeviser klubblokaler med sine afroinspirerte rytmer, taktfaste bevegelser og trollbindende gullrøst. Nå er hun klar for årets Urørtfinale, sin første Bergenfestvisitt og sin albumdebut som soloartist. 2015 er Miss Tatis år.
Thomas Stenström hylles som den nye Håkan Hellström og leverte den store sommerhiten i Sverige ifjor med "Slå Mig Hårt i Ansiktet".
Daniel Wilson kan fort bli den nye store artisten som kommer ut fra Detroit. Time Magazine ga ham en velfortjent plass på sin liste over artister man skal holde øye med i 2015: «The tracks on Daniel Wilson’s impressive debut EP Young Rubbish sail on the strength of his androgynous voice - a minimalist set that swerves from synth-driven space jams to deconstructed indie tunes that thrive under his Bon Iver-esque falsetto. Whatever the tempo, the intimate and ethereal songs reveal a deep talent.»
Tiebreaker forener hardtslående og groovy rock med kledelige doser blues og progrock. Noe debutalbumet effektivt demonstrerer at er en utmerket kombo. Ruben Gran i P3 har følgende å si om platen: «Det går lang tid mellom hver gang jeg hører såpass groovy, blues-møkkete rock som det her». Bergens Tidende gir den en femmer på terningen og skriver følgende, «Oddas nye bluesrockhelter jobber hardt og gir ut en av årets beste rockedebuter». Bård Ose konkluderer med at Tiebreaker er Norgest beste nye rockeband.
«Smerte og lengsel, formidlet så gjennomført at undertegnede knapt kan huske å ha hørt noe lignende fra en norsk artist», heter det seg i VGs anmeldelse av den selvtitulerte Torgeir Waldemar-debuten fra i fjor. Den 40 år gamle osloartisten har en formidlingsevne som hører med til sjeldenhetene. Hans inderlige country bærer med seg ekkoet fra artister som Townes van Sandt og Gene Clark.
Skotsk tristesse kan noen gang være en oppløftende greie. Det har indietrioen The Twilight Sad sørget for gjennom sin fire album lange karriere. Liveryktet til bandet har gått foran James Graham & co siden den spede begynnelsen på begynnelsen av 2000-tallet. Nå er det Bergen sin tur til å bli overkjørt av trioen.
Bergenfest går av stabelen 11.-14. juni på Bergenhus Festning.

Les mer på Bergenfest.no