Fjerde dag i mars er allerede her. Om kort tid går de første artistene på én av 14 scener i hovedstaden, og her må det imponeres. Bransjefestivalen by:Larm arrangeres denne uka for 17. gang, og går fra onsdag til lørdag. En god del av bandene som bookes til nasjonale og internasjonale festivaler, blir i stor grad det på grunnlag av deres by:Larm-opptreden.

Men det kan være vanskelig for deg og meg å velge blant over hundre konserter, for faktum er at du kan dessverre ikke rekke alt. Så hva burde du som festivaldeltaker prioritere? La oss hjelpe deg med det. Vi har nemlig bedt Musikknyheter.no sine skribenter om å anbefale et knippe navn som kan være verdt å få med seg i år.

Anna of The North
Sentrum Scene fredag 23:00, og John Dee lørdag 20:00

Anna of the North har gjort stor Soundcloud- suksess gjennom fjoråret, og låta "Sway" tok fort internett med storm. Dama er jo dødsfet, og lager elektronisk musikk med "balsam for øra" vokal. Hun er definitivt vært en lytt, og en titt.



Marie Henriksen Bogstad

Broen
Hoffmann Kulturstube torsdag 22:30, og Mono lørdag 21:00

Det finnes faktisk ingen grunner til å ikke få med seg Broen under årets By:Larm. Bandet er en symfoni av obskurhet, og musikken deres består av en deilig vokal og herlige sære rytmer og melodier som trimmer alle hjernens kanaler. Deres superferske album "Yoga" ligger allerede inne til å bli en av årets beste norske plater.



Marie Henriksen Bogstad

Communions
Gamla fredag 21.30, og Revolver lørdag 22.30

Danske Communions ble trukket mye fram under fjorårets Roskilde-festival som et av de beste nye bandene danskene hadde å by på. Luftig, svevende og fargerikt. Rått og ungt. Kvartettens drømmepost-punk kler sløve varme sommerdager i gresset, og har potensiale til å bli ditt soundtrack når sola titter fram.



Nicolay Woldsdal

Dunderbeist
Rockefeller lørdag 21.30

Enten du liker metal eller ei, går Dunderbeist for å være noe av det beste Norge har å by på i livesammenheng.



Diego Rojas

East India Youth
Red Bull Music Stage Academy fredag 21.30, og Internasjonalen lørdag 20.00

Kritikerrost britisk elektronika som anses for å være én av årets store nykommere fra fjoråret. Resultatet av William Doyle sin avskjed fra hans gamle indie rock-band har bært frukter i form av orkestrert pop, ambient, støy og techno, noe han fortjent blir kritikerrost for.



Lars-Ove Håhjem

Ivan Ave
P3-scenen torsdag 22.00, og Gamla lørdag 20.30

Ivan Ave er en heit godbit i den norske hip-hop-scenen akkurat nå. Han blander drøyt avslappa jazz-loops sammen med selvsikre MC-ferdigheter. Noen velger å sammenligne han med NAS i hans tidlige era. Om han klarer å variere litt mer i musikken han spiller, altså at det ikke eksklusivt går i jazzelementer og rolige beats, har dette potensiale til å bli et av årets store by:Larm-høydepunkter.



Nicolay Woldsdal

Les Big Byrd
Hoffmann Kulturstube torsdag 00.30, og Sentrum Scene fredag 20.00

Det kan ikke bare være synthpop og chilljazz og sånt som får skinne under festivaler som dette. For det er faktisk for lite gitarrock der ute. Derfor er disse svenskene et fiks for dem som savner å rocke litt under by:Larm. Du kan høre at Les Big Byrd fra Stockholm har det moro når de spiller deres herlige psychedeliske musikk, og det er naturligvis noe som har sjans til å smitte over på lytteren.



Nicolay Woldsdal

The Last Hurrah!!
Gamla torsdag 21.30, og Rockefeller fredag 21.30

Småepisk poprock fra bergenstraktene sa du? Hordaland har så mange som mestrer formatet at det kan være vanskelig å velge en favoritt, men med Spiritual Non-Believers plantet The Last Hurrah!! flagget pent på toppen av 2011-listene. La oss bruke denne anledningen til å krysse dem av bøttelistene våre.



Brede Trollsås

Kid Astray
Rockefeller torsdag 22.30, og P3-Scenen lørdag 02.00

Kid Astray er en fremadstormende sekstett med en velpolert indiesound. De spiller catchy indiepop som over gjennomsnittlig fort fester seg til hjernebarken. Bandet har vært å høre på radio siden 2013, og markert seg på nasjonale, så vel som internasjonale, scener. Til tross for at debutplata først slippes 16. mars i år, kan Kid Astray sies allerede å ha skapt seg et navn.



Elias Bakken Johansen

LUGN
TIDAL Main Stage torsdag 20.00, og John Dee lørdag 22.00

LUGN har kun sluppet to singler, men det var mer enn nok for å vekke min interesse. Lydbildet er spennende og intrikat, og sender tankene til Tame Impala. Spesielt blåserinnslagene krydrer musikken godt. Det oslobaserte syvmannsbandet har uttalt at debutskiva slippes i 2015, så det er bare å glede seg.



Elias Bakken Johansen

OMVR
John Dee torsdag 20.00, og P3-scenen lørdag 01.00

Først hørt på Josefine en kveld for et par år siden, og det var en liten åpenbaring. Større stemmetalent skal du lete lenge etter i tempererte strøk. Nå har han endelig sluppet singel, og det blir himla interessant å følge denne artisten fremover.



Brede Trollsås

Thea Hjelmeland
Kirken, fredag 20.00

Om du så Theas antrekk, og opptreden på årets Spellemann, så er det egentlig grunn nok til å ville se henne opptre live. I tillegg har hun en av landets mest trollbindende stemmer. Det er en noe nasjonalromantisk og eventyraktig vibb over Theas plate "Solar Plexus", og dama har en rå allsidighet, i tillegg til et helt magisk talent. Pluss at hun spiller i kirken, det er jo nødt til å bli bra.



Marie Henriksen Bogstad

Foto: Nicolay Woldsdal