Som tilfellet alltid er når Paul McCartney lanserer en ny turné, kan vi også her love en fantastisk ny sceneproduksjon og et overstrømmende antall klassikere fra en av pophistoriens høyest skattede kataloger som spenner over hele McCartneys karriere. Både som soloartist, tiden i Wings, og selvsagt som en Beatle. Ta også høyde for noen innsmigrende overraskelser.

One On One-turnéen legger til enda en konsert når Paul kommer til Bergen for aller første gang for å opptre på Koengen. Konserten vil gi det norske publikummet nok en spektakulær opplevelse etter hans utsolgte konsert i Telenor Arena ifjor sommer.

One On One er den første nye McCartney-turneen siden han avsluttet sin sensasjonelle Out There-runde i Buffalo, NY 22. oktober i fjor. Konserten som var hans første i byen noensinne, rundet av en turné som besto av 27 konserter i 22 byer verden over.

Et av høydepunktene besto i hans første konsert i Sør-Korea på Seouls Olympiastadion hvor publikum nektet å slutte å synge på «Hey Jude», så han måtte spille den om igjen da han kom til ekstranumrene, hvor han dro den velkjente basslinjen live for første gang. I tillegg gjorde han tre kvelder i gigantiske Tokyo Dome og en i Budokan i samme by. Han spilte for et utsolgt Stade De France, en haug med fulle arenashow i Storbritannia, USA og Europa. Han var hovedtrekkplaster under festivaler som Roskilde, Firefly og Lollapalooza i Chicago, sistnevnte foran intet mindre enn 100.000 tilhørere, hvor han hadde med seg Alabama Shakes’ og Brittany Howard på «Get Back».

Liveopplevelsen av Paul McCartney inkluderer noe alle med en forkjærlighet for musikk kan drømme om å se i et rockeshow og mere til: Nesten tre timer med de siste 50 årenes største hits, et utall sanger som har vært livslydsporet til mange av verdens musikkelskere.

McCartney og bandet hans har spilt alle tenkelige steder og variasjoner, utenfor Coliseum i Roma, Moskvas Røde plass, Buckingham Palace, Det Hvite Hus, en gratiskonsert i Mexico for over 400.000 mennesker, det siste showet noen sinne i Candlestick Park i San Francisco, hvor The Beatles holdt sin siste konsert i 1966, og på toppen av det hele - en konsert som ble sendt ut i Rommet.

Foto: MPL Communications/MJ Kim