I forrige uke annonserte Liam Gallagher nylig sin første festivalkonsert som soloartist - på Bergenfest 2017. Nå er det klart at datoen for den historiske konserten er onsdag 14. juni - samt at Gallagher får selskap på Bergenfest av sin venn Richard Ashcroft, som også spiller konsert denne dagen.

Stilikonet og en av Englands største rockestjerner gjennom tidene - jepp, vi snakker tidligere Oasis-vokalist, Liam Gallagher. I løpet av noen korte år, gjorde Liam og broren, Noel, Oasis til et av klodens største og mest omdiskuterte band. ”(What’s the Story) Morning Glory?” og ”Definitely Maybe” er britpop-pensum de fleste med et snev av musikkinteresse kan inn og ut. Brødrenes veier har skiltes og møttes flere ganger. De siste årene har Liam vært opptatt med bandet, Beady Eye. I 2017 legger han ut på veien som soloartisten, Liam Gallagher. Her er det bare å brette opp jakkekragen og gre håret fremover. Det blir garantert begivenhetsrikt når dette unikumet av en frontmann kommer til Bergen for første gang.

En av britisk rocks største legender, Grammy-nominert soloartist og tidligere frontfigur i The Verve, mannen bak Bittersweet Symphony og “the best singer in the world” i følge Coldplays Chris Martin; Bergenfest er veldig stolte av å annonsere at Richard Ashcroft spiller på Bergenfest onsdag 14. juni. The Verve var, sammen med Oasis, et av britpopens største og viktigste band inntil oppløsningen i 1999. Artisten og varemerket Richard Ashcroft har siden den gang vokst seg vel så stort som The Verve, med fire av fem soloalbum – herunder nylig utgitte These People – som har nådd topp 3 på den britiske bestselgerlisten. På Bergenfest spiller Ashcroft på samme dag og scene som Liam Gallagher. I den forbindelse skal det også selvsagt nevnes at Oasis-hitten Cast No Shadow er dedikert til ingen ringere enn Richard Ashcroft.