28. april kommer Mews nye album «Visuals», det sjuende i rekken. Samme dag starter billettsalget til bandets konsert på Sentrum Scene 10. oktober!

Med kun én låt som varer mer enn fem minutter, er dette danskenes mest konsise album. «Det er et album som både er nostalgisk og moderne, som både skuer bakover og marsjerer fremover,» sier frontmann Jonas Bjerre. På en låt som «The Wake Of Your Life Candy» byr de på 80-tallspop, mens «Pieces All Smeared Out» er basert på demoer Bjerre laget som ung på en Amiga 500. «Learn Our Crystals» beskrives av Bjerre som deres sprøeste låt noensinne, mens «Shoulders» beveger seg i retning R’n’B.

Siden debuten «A Triumph For Man» som kom for nøyaktig 20 år siden – i april 1997 – har danske Mew utviklet seg til et av Nordens største rockeband, men som også har fått fanskarer i Asia, USA, og i Europa for øvrig. Musikken til Mew har utvilsomt hatt stor innflytelse på den skandinaviske musikkscenen, der album som «Frengers», «And The Glass Handed Kites» og «No More Stories» har vært sentrale milepæler. Sjangermessig er det vanskelig å sette bandet i bås, men de har hele veien beholdt et slektskap til den symfoniske rockens storslagenhet, indierockens urolige vesen og popmusikkens umiddelbare slagkraft.



Billetter i salg fredag 28. april kl. 09.00.