Tord Øverland Knudsen og Marius Drogsås Hagen har bemerket seg som noen av Norges aller fremste musikere de siste årene. Tord har turnert verden rundt, og gitt ut flere album med det suksessfulle, britiske bandet The Wombats. Marius har på sin side fått stor suksess med Team Me, som blant annet vant Spellemannpris for beste popgruppe i 2011 og som har gjort det stort utenfor hjemlandet.

Til tross for et sterkt ønske om å gjøre et musikalsk samarbeid og år med tanker og planlegging, ble Imitating Aeroplanes først til da Tord flyttet tilbake til Oslo, og barndomskompisene for første gang på tretten år igjen delte samme postkode - og kunne kalle Oslo for hjemme. Debutalbumet «Planet Language» ble til etter utallige kvelder med rødvin og progmusikk, lydlagt av band som Genesis, Yes, Pink Floyd and King Crimson.

Imitating Aeroplanes slapp sin første singel «Hour Glass» tidligere i sommer. Nå følger de opp med svært fengende «Stomping Ground» - en låt duoen beskriver som en bittersøt ode til det ukjente, og et farvel med det trygge og kjente.

- Stomping Ground handler om å forlate det trygge og kjente til fordel for noe nytt og ukjent, men kanskje bedre, forteller Tord Øverland Knudsen.

«Stomping Ground» er ute på Propeller Recordings 1. september. Debutalbumet «Planet Language» slippes 22. oktober.