Foto: Therese C. WangbergBergenfest annonserte i dag at Nick Cave & The Bad Seeds gjør sin eneste norgeskonsert i 2018 på Bergenfest, etter et bejublet og utsolgt Oslo Spektrum-show tidligere i år:

For en knapp måned siden fylte Nick Cave & The Bad Seeds Oslo Spektrum til randen og kvitterte ut med blant annet en sekser i Dagbladet: «Som artist spenner han opp buen mellom ekstase og apokalypse. Med konserten i Oslo Spektrum traff han farlig nær blink.» Vi forventer ikke noe mindre når legenden Nick Cave, som sist spilte i Bergen i 2013, stiller som hovednavn på Bergenfest onsdag 13. juni.

Australske Nick Cave fikk sitt gjennombrudd med post punk-bandet The Birthday Party på begynnelsen av 80-tallet. Siden den tid har hans mørke og gåtefulle stemme jobbet seg inn bevisstheten til en omfangsrik lytterskare verden over. Konsertene hans fremstår gjerne som vekkelsesmøter hvor Cave er seremoni-leder. Tematikken kretser ofte rundt død, kjærlighet og de store spørsmålene – det er ikke uten grunn at han har blitt referert til som rockens «Prince of Darkness».

Med seg i bagasjen har Nick Cave sitt bejublede album «Skeleton Tree», nummer 16 i rekken, som ble til under særdeles vanskelige omstendigheter da Cave mistet sin 15 år gamle sønn i en fallulykke midtveis i innspillingsprosessen. Platen ble tilgodesett med en høythengende 9/10 i tone-angivende Pitchfork.Det er ingen tvil om at det kommer til å bli sterk kost når Nick Cave and the Bad Seeds holder fortet på Bergenhus Festning i juni neste år. Vi gleder oss til å se og høre på.