Foto: Storm Pedersen


Svensk/norske Charlotte & Thieves presenterte seg så smått i 2017 da de vant OverOslo sin talentkonkurranse «Max lovende». Etter det har bandet sluppet et fåtall singler, men betraktes fortsatt som ferske i musikkverdenen. I går slapp de sin nye singel, The Machine, som virkelig er verdt å lytte på. Vi har i den anledning fått noen ord med vokalist Michael Besseberg Gjøvaag.


Dere slipper jo ny låt nå, gratulerer! Kan du fortelle oss om låta?

- The Machine er en låt vi virkelig føler noe spesielt for. Det er en låt hvor budskapet formidles av det instrumentale og beskrives av det verbale. Den er enkel, men mektig. Vi tror ikke at artister har noe mer spesielt ved seg enn andre, selv om de veldig ofte vil at det skal virke sånn. Artister er bare mennesker som har turt å følge sin lidenskap. Resten er bare mennesker som har lært seg å skjule det. «The Machine» er en fiktiv rolle som er ment til å gjenspeile hele samfunnet i én karakter.


Hvordan har prosessen med å lage låta vært?

- Prosessen av å lage denne låten gikk veldig fort. Jeg tror det gjør det, når man er sikker på det man lager. Vi lagde denne låten uken før vi spilte den inn. Det er en låt som på ingen måte er fremprovosert. Den kom av seg selv.


Hvordan kom Charlotte & Thieves sammen?

- Charlotte & Thieves er et band som ikke bygger på tidligere relasjoner. Kun musikalsk enighet. Personlig er jeg definitivt den som kan minst om musikk i bandet. Jeg kan ikke engang lese noter. Men når vi første gangen spilte sammen kan kjøre en times improvisasjon sammen, er det noe større enn musikalsk vitenskap tilstede. Det er en kjemi.


Hva inspirerer deg/dere?

- Vi henter veldig lite utenforstående inspirasjon. Vi vet hva vi synes er bra musikk, og vi tør å stole på det.


Hva ønsker du/dere å formidle med musikken deres?

- Det viktigste for oss er at det er en mening bak det vi gjør. Foruten å virke som fire seige gubber, er det på tide med en forandring av innholdet vi suger til oss. Vi må tørre å gå dypere enn overflaten.


Hva kan vi forvente av dere framover?

- Dette er kun en singel fra en EP som kommer i september. Den heter It won't belong, we won't belong. Vi har store planer, men enda større drømmer.