Koala Queen består av Michael Besseberg Gjøvaag, Viktor Lindblom, Andreas Rukan, Oskar Johnsen Rydh og Kristian Haug. Mange kjenner dem kanskje best under navnet "Charlotte & Thieves" - et band som etter hvert ble beryktet for sine live-opptredener i Oslo-området. Med Koala Queen er rocke-gitarene myknet, og det er satt et større fokus på vokal, melodier og stemning i låtene. Elementer fra 60/70-tallet smeltes også sammen med dagens moderne lydbilde.

De siste månedene har Koala Queen sluppet singler jevnt og trutt. I begynnelsen av mars kom den fjerde og siste, I Won't Trust My Lady. En video til låten ble nylig sluppet. Sjekk ut den her:I dag er debutalbumet The Muppet Show ute.

Bandet tok med seg 7 låtideer i studio, låste seg inne i 5 dager og kom ut med 10 låter og et nytt image. Med hjelp av produsent Gyorgy Barocsai i Svenska Grammofonstudion komponerte de et album som skulle være med å danne deres nye band Koala Queen.

Alle tekstene er skrevet av vokalist Michael, og Musikknyheter fikk en prat med ham.

- Gratulerer med albumslipp! Det høres veldig bra ut! Hvordan vil du selv beskrive det nye albumet?

Tusen takk!! Hele albumet har originalitet og mye personlighet. The Muppet Show er en blanding av klassisk rock og bluesrock med et hint av pop. Det er et album som bringer deg tilbake til en tid der rock 'n' roll var gøy, med mye sjel og energi. Låtene beskriver kjærlighetstragedier, selverkjennelse og frustrasjon over egen tilværelse. Alle tekstene er skrevet av meg, og er et innpass i mitt hode, eller «The Muppet Show» som jeg kaller det.

- Hvem eller hva har inspirert dere på dette albumet?

- Inspirasjonen til dette albumet er hentet fra en del ulike steder. Alle i bandet har vidt forskjellig musikksmak og inspirasjon, så dette albumet er en syk blanding av veldig mange sjangre, og jeg føler vel med all ydmykhet at vi har funnet et helt eget sound.

- Hvorfor Koala Queen, og ikke noe mer Charlotte & Thieves?
- Charlotte & Thieves er et prosjekt jeg og Viktor (Lindblom) startet før vi hadde med noen andre bandmedlemmer. Etter hvert har vi dannet et 5-mannsband, og det var faktisk på vei hjem fra innspillingen til dette albumet vi bestemte oss for å endre identitet. Kanskje vi fant noe i albumet?

- Alt av live-konserter og turneer utgår nå. Hvilke planer hadde dere som nå ikke blir noe av/må utsettes?
- Jeg føler ikke at vi trenger å bli hardt rammet av dette. Vi hadde en albumturné planlagt og reiser som nå må utsettes, men det gir oss bare mer tid til å være kreative og skape ny musikk.

- Hva kan vi forvente oss av dere fremover - planlegger dere f.eks noen online-konserter eller noe annet i den tiden vi er inne i nå?

- I første omgang blir det nok ingen online-konserter på oss. Vi får se hvordan situasjonen utvikler seg, men vi utnytter heller dagene til å skrive ny musikk, og utvikle oss til å være så bra vi kan være når vi er tilbake på scenen med publikum. De siste ukene har vi vel hatt et snitt på 2-3 nye låter i uka. Per dags dato ser jeg en større verdi i det enn å spille online-konserter.

Nedenfor kan du lytte til hele albumet The Muppet Show!