Foto: brenn. av Isak Jensen

De norske nykommerne i brenn., hiphop-crewet Brockhampton, franske Christine and the Queens og synthpop-duoen Tears for Fears er blant de 18 artistene som Roskilde Festival offentliggjør i dag.

Travis Scott, Robyn og The Cure topper allerede plakaten for Roskilde Festival 2019. Med dagens artistslipp fylles plakaten opp av 18 nye artister: fra stilskapende ikoner til nye musikalske trender.

Den norske rockeduoen brenn. består av Edvard Smith og Rémy Malchère Pettersen. Bandet startet opp i fjor, de var en av P3s Urørt-finalister denne høsten og neste sommer er de klar for sin debutkonsert på Roskilde Festival.

Franske Héloïse Letissier er hodet bak prosjektet Christine and the Queens som har fått stor oppmerksomhet med sin forførende og nedtonede elektropop og for sitt teatralske, dansefylte sceneshow.

Det Los Angeles-baserte -og selverklærte boybandet - Brockhampton har stått høyt på Roskildepublikummets ønskelister siden de etablerte seg på det musikalske kartet med album-trilogien The Saturation i 2017. Brockhamptons siste album Iridescence debuterte på toppen av Billboards album-hitlistene tidligere i år og utgivelsen viser at bandet er i absolutt toppform.

-Christine and the Queens og Brockhampton er på hver sin måte noen av de mest spennende artistene for øyeblikket. De leverer fantastiske konserter, og deres kunstneriske mangfold og uforutsigbarhet speiler mye av det Roskilde Festival ønsker å vise med line up-en. At vi også kan avsløre at Tears for Fears spiller sin første danske konsert på årtier, gjør at våre egne forventninger til Roskilde Festival 2019 er ekstremt høye, sier Anders Wahrén, bookingansvarlig på Roskilde Festival.

Dagens artistslipp er også godt nytt for alle dem som har drømt om å oppleve Tears for Fears på scenen igjen. Med hitlåter som Shout, Everybody Wants To Rule The World, Sowing the Seeds of Love og Head over Heels satte de preg på hitlistene på 80- og 90-tallet. Duoen, som består av Roland Orzabal og Curt Smith, jobber for øyeblikket med et nytt album.

Utover dette kan Roskilde Festival by på kjærkomne gjensyn med Neneh Cherry, Spiritualized og Jungle.

Billettsalget for Nord-Europas største festival er nå i gang. Roskilde Festival 2019 arrangeres 29. juni til 6. juli.