Foto: Ihne Pedersen, Øya 2016

Festivalen overrasker med et massivt førjulsslipp til sitt første år i Sofienbergparken 13. – 15- juni 2019.

Øverst troner de britiske legendene New Order

Bandet som ble dannet i 1980 av de tidligere Joy Division-medlemmene Bernard Sumner, Peter Hook og Stephen Morris, som følge av at vokalist Ian Curtis' tragisk tok sitt eget liv. Med hits som «Blue Monday» (1983) og «True Faith» (1987) fikk de et enormt publikum verden over og er velkjente for sine liveshow.

- Å få presentere selveste New Order på PiPfest er noe vi lenge har drømt om. Som avslutning torsdag 13. Juni, første kveld på løkka er rett og slett perfekt i vår bok sier presseansvarlig Lars Tefre Baade.

Live favoritter

I 2018 ble PiPfest belønnet med mye skryt for sitt program med en tydelig booking-identitet som skiller seg fra mengden. Dagens slipp viser fortsatt festivalens musikalske profil med en bred og sammensatt line-up for musikkelskerne.

The Streets gjør et etterlengtet norgesbesøk og favorittene The 1975 er tilbake i hovedstaden. Jungle, The Tallest Man On Earth, Metronomy, John Grant og Kurt Vile har alle et sterkt forhold til Oslopublikummet men aldri tidligere delt plakat på en festival i Norge.

Lokket frem Jazzistene til Grünerløkka

Et gledelig gjensyn for mange er å få oppleve Jaga Jazzist som i anledning deres 25 års jubileum vil spille mesterverket ”Livingroom Hush”.
- Vi er enormt glade over at vi har klart å lokke Jaga Jazzist til å spille dette mesterverket i anledning bandets 25-årsjubileum. Dette kommer til å bli en magisk opplevelse i Sofienbergparken! Sier bookingsjef Peer Osmundsvaag.

Helhetlig tredagersfest

Pipfest omtaler seg fortsatt som en nykommer, men opplevelsene er store.
- Med Sofienbergparken skal vi klare å skape de intime møtene med artister, parallelt med den dansbare festen.
Og med artister som Jungle, Nils Frahm, Cautious Clay, Metronomy, Julia Holter, Charles Watson og Albin Lee Maldau er vi ganske så overbevist om at publikum skal få PiPfest-følelsen.

Tidligere i høst ble Madrugada sluppet som første headliner til PiPfest 2019. Slippet ble omtalt som en ”hjemmeseier” og resulterte i et rekordsalg av festivalpass.

Dagsbilletter og festivalpass er fortsatt i salg og festivalen lover enda flere slipp frem mot festivalen i 2019.

Øya 2016: New Order - En maktdemonstrasjon og visuell nytelse