Foto: Martine Lund



The 1975 byr på en svært vellykket miks av pop og indierock, ispedd electropop og dansevennlig RnB. Bandet er et av vår tids aller beste pop-band med den enestående vokalisten Matthew Healy i spissen. De har bygget seg opp fra å være et tenåringsband fra Manchester som spilte i mindre forum, til å fylle arenaer verden rundt.

LES OGSÅ: The 1975 på Piknik i Parken:
FOR en opplevelse det var!


Kvartetten består av vokalist og gitarist Matthew Healy, gitarist Adam Hann, bassist Ross MacDonald og George Daniel på trommer.

Debutalbumet og studioalbumet «The 1975», ble gitt ut til strålende kritikker høsten 2013 og inkluderer de populære singellåtene "Sex", "Chocolate" og "Robbers", som alle nådde førsteplass på listene i UK. Suksessen fortsatte med det andre albumet «I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it», som ble utgitt i 2016 og havnet øverst på listene både i UK og USA.

LES OGSÅ: Intervju med Matt Healy fra The 1975

I 2018 kom studioalbumet «A Brief Inquiry into Online Relationships», og også dette albumet havnet på listetoppen i UK. Bandet er i et særdeles godt driv og har allerede annonsert at deres fjerde studioalbum «Notes on a Conditional Form», er på trappene og skal publiseres i februar 2020.

The 1975 spiller i Oslo Spektrum lørdag 14. mars.