Foto: >Terje Dokken

Det fortryllende søskenparet som utgjør First Aid Kit, kommer endelig tilbake til Trondheim og Pstereo! For hva passer vel bedre enn å markere sommeren med skikkelig gripende og helstøpt folk-pop?

Tiden flyr når man har det gøy, og mye har skjedd siden duoens fabelaktige coverversjon av Fleet Foxes-låta «Tiger Mountain Peasant Son» ble lastet opp på YouTube og følgelig gikk som en farsott over den ganske kloden. Et par år senere, og debutskiva «The Big Black & the Blue» var et faktum. Utgivelser som BBC Music, NME, Q Magazine og Uncut viste sin kjærlighet for duoens hjertevarmende melodier og harmoniske vokaler.

Et par år senere ga Enskede-duoen – bestående av Johanna og Klara Söderberg – ut debutoppfølgeren «The Lion’s Roar» (2012). Å leve opp til sitt renommé som Nordens beste folkpopmusikere skulle ikke vise seg å være en utfordring – skiva klatret til topps på listene i Sverige, og trengte seg samtidig inn på listene i både USA og Storbritannia.Samme år demonstrerte de sitt livetalent for publikum på Pstereo, og vi har gledet oss til å få et gjenhør med bandet på Marinen helt siden. I mellomtiden har First Aid Kit gitt ut tredje skudd på albumstammen – «Stay Gold» – som sikret duoen Grammis for årets album i Sverige og tittelen «Best Selling Americana Album of 2015» av Americana Music Association UK.

I 2015 tok First Aid Kit et avbrekk fra turnering og låtskriving, men ble gjenforent påfølgende år. Klaras samlivsbrudd i samme periode har gitt tydelige avtrykk på bandets seneste album «Ruins», et album fullt av hjertesorg, nærhet og lengsel tett på americana-sjangeren – med et tidsriktig uttrykk.

Sist First Aid Kit gjestet Norge spilte de for et fullpakket Oslo Spektrum, og superlativene formelig haglet etter endt konsert. Musikknyheter konkluderte at ”Stort nærmere perfeksjon kommer du egentlig ikke” og gav de karakteren
10/10.

Les anmeldelsen fra Oslo Spektrum