Skandinavias kanskje største musikalske duo, søstrene Klara og Johanna Söderberg aka First Aid Kit, er kjente for sin umiskjennelige og gripende blanding av rå folk, breezy americana og sjelfull pop. Samtidig transcenderer de liksom alle kategorier, en kraft å regne med helt på egne premisser.

Vi så First Aid Kit på Sentrum Scene tidligere i år: First Aid Kit leverer med selvsikkerhet!

First Aid Kit tok først av som et aldri så lite internettfenomen, med singelen «Tangerine» og deres stadig ikoniske cover av Fleet Foxes «Tiger Mountain Peasant Son» kun 15 og 18 år gamle. Debutalbumet ‘The Big Black and The Blue’ (2010) katapulterte søstrene ut i verden, fra Nashville til Tokyo og gjorde dem til et navn synonymt med sublime harmonier, mesterlig låtskrivning, ambisiøse melodier og kraftfulle budskap som fenger og fortryller.Duoen fulgte opp med ‘The Lion’s Roar’ (2012) og ‘Stay Gold’ (2014), med låter som «Emmylou», «Wolf» og «My Silver Lining», som for alvor fanget massene og gjorde dem til definitive kritikeryndlinger. I 2022 kom deres femte kritikerroste album ‘Palomino’.

First Aid Kit er endelig tilbake på hjemmebane etter en vellykket festivalsommer, og er klare for en Skandinaviaturné. Denne gangen inviterer de oss til de mest kjære scenene i Skandinavias storbyer. I Norge får vi oppleve søsterduoen på Folketeateret 28. november.