Foto: Christine Sugary Staple

Kun 2 måneder har gått siden Pstereo 2019 gikk av stabelen, og neste års festival kan ikke komme fort nok, så vi tjuvstarter 2020 allerede nå med første artistslipp! Vi gir deg en av Norges aller aller beste live-artister Gabrielle og The Original Rudeboy/eks-The Specials frontmann Neville Staple Band (UK) til Marinen i 2020, skriver Pstereo i pressemeldingen.

- "Det er alltid spennende å sette i gang med ny festival! Vi kribler etter å i komme i gang for 2020, har så mye på hjertet og mye snadder på lur. Derfor slipper vi de første artistene rekordtidlig! Dagens slipp er et pekepinn på hva vi ser for oss i 2020 kommer til å by på." sier en entusiastisk bookingansvarlig Kim Aasli.

GABRIELLE
Endelig inntar Bergensfavoritten Gabrielle Pstereo! Med rykende ferske tredjeskiva «Snart, Gabby» overgår hun seg selv nok en gang – hvem skulle trodd at det gikk an?

Gabrielle Susanne Solheim Leithaug, aka Gabrielle, aka Gabby, entret popringen og satte sitt avtrykk i vår kollektive hukommelse med den landeplagetrenerende låta «Ring meg» i 2011, og har knapt hatt mulighet til å forlate den siden.

Mye tyder på at det har foregått en artistisk modningsprosess de siste åtte årene, år som har gitt Gabrielle førsteplasser på både VG- og iTunes-listene, flere Spellemann-nominasjoner og en braksuksess med 2014-låta «Fem fine frøkner» – en låt som gjorde reprisesuksess da den ble brukt i NRK-serien «Skam» i 2017.

Albumet «Mildt sagt» (2012), med låter som «Bordet», nevnte «Ring meg» og «Høster», er dansbart, raveframprovoserende og hardt. På oppfølgeren «Nattergal – Kap 1» tar hun opp tråden fra forrige skive, men hakket mer gjennomført, hakket mer fengende, noe låtene «Regn fra blå himmel», «Nattergal» og «#sitterher» bærer vitne om.

Med «Snart, Gabby» finner vi nemlig en litt mer voksenreflekterende Gabrielle enn før – ikke for dét, tekstene hennes har alltid ransaket eget kjærlighets- og følelsesliv – men artisten framstår som mer modnet når budskapet leveres innhyllet i en sval, gjennomprodusert og nedpå R&B-drakt. Nedpå til tross, det er lagt til rette for ganske bra kok på dansegulvet også med denne skiva, med luftige beats, fabelaktig flow og anthems med jevne mellomrom.

Og det er live Gabrielles musikalske univers virkelig kommer til sin rett – vi overdriver ikke når vi sier at hun er en av de beste norske liveartistene i moderne tid. P3 ga artisten terningkast 6 for sin opptreden på Øya i 2017, med beskrivelsen «Gabrielle har bevist en gang for alle at hun er i verdensklasse, og denne konserten vil garantert gå ned i historiebøkene som en av de råeste, mest energiske og vakreste».

Vi gleder oss til å se Gabrielle skrive historie på Pstereo i 2020!

NEVILLE STAPLE BAND (UK)
Den legendarisk frontmannen i The Specials, Fun Boy Three og Special Beat kommer til Marinen for å diske opp med en ska-leksjon av de sjeldne!

Neville Staple også kjent som ”The Original Rude Boy” har fått kred for å endre popmusikkens ansikt ikke bare en, men to ganger. Han feirer en fantastisk karriere i musikkbransjen som er godt dokumentert siden de første dagene med Ray King, Pete Waterman, The Coventry Automatics og hans Jah Baddis Sound System, før han tok til scenen med The Specials under den berømte 'Clash' turneen!

Måten Neville Staple brakte ska til mainstream på, var ved å blande jamaicansk musikk med den engelske stilen, som den gang var punk. Det nye ”uttrykket” bidro til å overskride rasespenninger i en krevende britisk periode med Thatcher ved roret, og gjorde The Specials til et av Storbritannias aller mest populære band. Bare se for deg en solfylt Marinen, låter som "Ghost town", "A Message To You Rudy", "Gangsters", "Our Lips Are Sealed" og mye, mye mer!