Foto: Jimmy Hubbard

Roskilde Festival avslører 28 nye navn som føyes til et allerede sterkt program for 2020, og blant de nye navnene finner vi det norske stjerneskuddet girl in red, legendene Faith No More, Roskilde-debutanten FKA Twigs, countryfenomenet Kacey Musgraves og rapper/trommis Anderson .Paak.

girl in red, en av 2019s mest spennende norske artister, gjør sin første konsert på Roskilde Festival i 2020. Marie Ulven, som er hennes egentlige navn, har tatt enorme steg de siste par årene, og er på stødig kurs mot verdensherredømme. Fra å bli kåret til Årets Urørt hos P3 i 2018 og spille på P3 Gull, vinne Årets stjerneskudd på by:Larm 2019 og opptre på Øyafestivalen samme år, til å bli booket til det som er en av verdens største festivaler, Coachella, i 2020. Et par måneder etter opptredenen i ørkenen utenfor Indio, California skal hun altså trollbinde publikum på Nord-Europas største festival: Roskilde Festival.

I tillegg annonseres også både Amanda Tenfjord og Fieh til Roskilde Festivals up-and-coming-program, som tar plass i dagene før åpningen av selve festivalen. Her følger de fotsporene til blant andre Susanne Sundfør, brenn., Lil Halima, MØ, Silvana Imam, Icona Pop og Iceage, som alle har gjort opptredener på Roskilde Festivals talentscener før de tok steget videre.

Det alternative metalbandet Faith No More gjør sin fjerde konsert på Roskilde Festival i sommer. Bandets første besøk til Roskilde Festival var i 1990 og 1992, med de sjangerfornektende milepælene The Real Thing og Angel Dust i bagasjen, og publikum i 2020 kan se frem til en konsert som skuer tilbake på over fire tiår med musikalske eksperimenter. De får følge av noen av denne generasjonens viktigste stemmer: Roskilde-debutanten FKA Twigs, countrystjernen Kacey Musgraves og stemningsgarantisten Anderson .Paak. Sammen med de første navnene på kunstprogrammet er det hele 32 nye navn som føyes til en allerede svært spennende plakat.

- Det unike for denne generasjonen med kunstnere er hvor hurtig de markerer seg. Ikke bare kunstnerisk, men også når det kommer til kjennskapet til dem, for de oppnår en enorm utbredelse veldig hurtig. FKA Twigs, Anderson .Paak og Kacey Musgraves er viktige for musikken, men er også viktige stemmer for unge. Sammen med de andre nye navnene på plakaten tegner de markante nye strømninger i kunsten, sier Roskilde Festivals programsjef Anders Wahrén.Disse 32 navnene føyes til Roskilde Festivals plakat:


FAITH NO MORE (US)

FKA TWIGS (UK)

ANDERSON .PAAK & THE FREE NATIONALS (US)

ANGEL OLSEN (US)

FATOUMATA DIAWARA FEAT. ANGÉLIQUE KIDJO & MAYRA ANDRADE (INT)

KACEY MUSGRAVES (US)

YOUNG THUG (US)

ANNA MEREDITH (UK)

CHANCHA VIA CIRCUITO (AR)

GIRL IN RED (NO)

HEATHE (DK)

HIGH ON FIRE (US)

LOUS AND THE YAKUZA (CD)

LYDMOR X CORPUS (DK)

MC YALLAH & DEBMASTER + MCZO & DUKE (INT)

NYREDOLK (DK)

OOIOO (JP)

ORM (DK)

SAMPA THE GREAT (ZM)

SAVEUS (DK)

SPECIAL REQUEST (UK)

SQUID (UK)

TYLER CHILDERS (US)

YOUTH CODE (US)RISING/COUNTDOWN:

AMANDA TENFJORD (NO)

FARATUBEN (DK/ML)

FIEH (NO)

THAIBOY DIGITAL (SE/TH)

roskilde-festival.dk