I høst slapp Pom Poko nyheten om at de hadde signert med det legendariske plateselskapet Bella Union (som blant annet har artister som Beach House, Father John Misty og The Flaming Lips i stallen), og at de gir ut debutalbumet «Birthday» 22. februar 2019. Nå slipper bandet den energiske låta «Crazy Energy Night» som allerede har blitt en livefavoritt, og annonserer en omfattende Europaturné i april!

Singelen følger opp låter som «My Blood» og «Follow The Lights». Sistnevnte ble belønnet med terningkast 6 i Aftenposten, som skrev av at låta er Den feteste rockelåten akkurat nå. Som om ikke det var nok så fulgte selveste The New York Times like etter med svært rosende ord om singelen.

Pom Poko forteller følgende om «Crazy Energy Night»:

- «Crazy Energy Night» ble påbegynt høsten 2017 i et hus i skogen i Aurskog-Høland, og tross rolige omgivelser endte det opp med å bli en av våre mest tettpakka låter. Utgangspunktet var at vi ville lage en groovy og dansbar låt, siden mange av våre låter er veldig uoversiktlige å danse til, og samtidig gjøre den litt brutal og rocka. Låta er en av våre livefavoritter, og vi ender alltid opp med å spille den alt for fort fordi vi blir gira."

2018 ble et travelt år for Pom Poko, som blant annet har spilt på Eurosonic, JaJaJa, Tallin Music Week, Live At Leeds, Reeperbahn Festival, Waves Vienna, Bastille Sounds og Iceland Airwaves, i tillegg til en rekke andre festivaler og egne konserter. Europa har tatt i mot kvartetten med åpne armer og med ny singel er bandet nå klare for en ny og større runde, etter å ha vist seg frem på viktige bransjefestivaler i året som gikk.

Følgende turnédatoer i Europa er nå annonsert:

8. mars: Transfer Festival, Lyon, Frankrike
1. april: Ideal Bar, København, Danmark
2. april: Molotow Sky Bar, Ha,burg, Tyskland
3. april: Artheatre, Cologne, Frankrike
4. april: Le 4 Ecluses, Dunkerque, Frankrike
6. april: Whelans, Dublin, Irland
8. april: Hug & Pint, Glasgow, UK
9. april: Castle Hotel, Manchester, UK
10. april: Lexington, London, UK
12. april: Le Pop Up, Paris, Frankrike
13. april: Werk21 at Dynamo, Zurich, Sveits,
15. april: Kellerperle, Wuerzburg, Tyskland
16. april: Flex, Wien, Østerrike
17. april: Unter Deck, München, Tyskland
19. april: Motel Mozaique, Rotterdam, Nederland


Pom Poko består av Ragnhild Fangel Jamtveit (vokal), Martin Miguel Tonne (gitar), Jonas Krøvel (bass) og Ola Djupvik (trommer). Bandet er signert på Indianer Management (Highasakite, Bernhoft, Team Me, Siv Jakobsen, Amanda Tenfjord m.fl), det anerkjente bookingbyrået Coda Agency og plateselskapet Bella Union.

I Norge kan man blant annet se Pom Poko live på Trondheim Calling i februar og på by:larm i mars.
«Crazy Energy Night» slippes 21. januar 2019 via Bella Union.