Foto: Barbara FG

Etter åtte års avbrekk tar folkrockbandet Midlake med seg det kommende albumet “For the Sake of Bethel Woods” på turné. Heldigvis gjør de et etterlengtet stopp på Vulkan Arena i Oslo 17. mars!

Tap og håp, isolasjon og nærvær, opphør og fornyelse av mening. Disse tidløse temaene runger som ekkoer gjennom Midlakes etterlengtede femte album, det første siden Antiphon fra 2013. Den stemningsfulle platen ble til i tett samarbeid med den Grammy-vinnende stjerneprodusenten John Congleton (Bill Callahan, Lana Del Rey, Phoebe Bridgers, The War On Drugs) og er full av den oppslukende fornemmelsen av varme og mystikk bandet er så kjent for, levert med ny energi fra et band fansen nesten trodde de hadde mistet.

Første singel ‘Meanwhile…’ fra det kommende albumet kan du høre her:For the Sake of Bethel Woods ble til i kjølvannet av det knusende tapet av faren til Jesse Chandler, keyboardisten og fløytisten i Midlake. Den elskede figuren inspirerte bandmedlemmene til å plukke opp igjen instrumentene og møtes for å bedre forstå fortid så vel som å utforske fremtidsfrykt og fantasier. Å gjenetablere kontakten med noe opprinnelig, og med hverandre, ja, men også med forkastede idealer, forventninger og tro.

Midlake har alltid tørt å stupe i den dype enden, med en usedvanlig gunst for å kombinere singer-songwriter- og folktradisjon fra sørstatene med emosjonelt granskende låter med rot i psych og indierock. Bandet fra Denton, Texas, er inspirert av en eklektisk miks av artister, fra Björk og Radiohead til Granddaddy og Jethro Tull, noe deres musikk reflekterer, med kritikerroste album som The Trials of Van Occupanther (2006), The Courage of Others (2010) og Antiphon (2013) bak seg.

Midlake ga ut den strålende låta Roscoe i 2006. Musikknyheter.no kåret den til årets 3. beste låt i 2006!

Her er vår meget sterke topp5 låter fra samme år:

1. The Raconteurs- Steady As She Goes

2. Band of Horses- The Funeral

3. Midlake- Roscoe

4. Primal Scream- Country Girl

5. The Killers- When You Were Young