Imagine Dragons i Oslo Spektrum Foto: Johannes Andersen

Med 46 millioner solgte album og 55 millioner solgte sanger globalt, i tillegg til 74 milliarder kombinerte streams, er Imagine Dragons fortsatt ett av de bestselgende rockebandene, og har gjenoppfunnet sjangeren med sin enorme suksess gjennom 2010-tallet. Billboards Top 3 rockesanger gjennom tiåret tilhørte bandet – “Believer”, “Thunder” og “Radioactive”.

Imagine Dragons kommer med sin Mercury World Tour til Bergenhus Festning Koengen mandag 27. juni.

Imagine Dragons ble dannet i 2009 og kom først med en serie uavhengig utgitte EP-er, før de debuterte på KIDinaKORNER/Interscope med EP-en «Continued Silence» i 2012. Det samme året kom også deres debutalbum, «Night Visions», som gikk inn på 2. plass på Billboard 200, mens hovedsingelen «Radioactive» toppet Billboards Hot Rock Songs-liste, vant en GRAMMY for beste rockeprestasjon, og gjorde seg fortjent til RIAA Diamond-status.

I 2015 debuterte «Smoke + Mirrors» på 1. plass på Billboard 200. «EVOLVE», som fulgte i 2017, gjorde seg fortjent til en GRAMMY-nominasjon for beste popvokal-album og gav tre nr. 1 Alternative Radio Hits: «Believer», GRAMMY-nominerte «Thunder» og «Whatever It Takes». Alle tre sangene var også topp fem hits på Top 40 Radio, med «Thunder» som tronet på 1.plass.

Bandets fjerde album, «ORIGINS», debuterte på toppen av Billboards Alternative Albums- og Top Rock Albums-liste, og hovedsingelen «Natural» tilbrakte ni uker som nr. 1 på Alternativ Radio og satte den nåværende rekorden for tidenes fleste «spins» på en uke.

Deres svært etterlengtede femte studioalbum «Mercury – Act 1» ble sluppet 3. september, 2021. Albumet, hvor tittelen henter inspirasjon fra ordet «mercurial», er laget sammen med den anerkjente produsenten Rick Rubin, og er et ærlig album som forlater metaforisk-ladede tekster og i stedet omfavner følelsesmessige ekstremiteter. Dette er bandets første album siden «ORIGINS» i 2018, og holder ingenting tilbake.

«Follow You» og «Cutthroat» ble utgitt samtidig i mars 2021 og var de første glimtene vi fikk av den nye platen. De steg til topps på Billboards Alternative Airplay-liste fortere enn noen gang før. Den tredje singelen som ble sluppet fra albumet, «Wrecked», er en bekjennende utforsking av sorg, skrevet av hovedvokalist Dan Reynolds etter å ha mistet sin svigerinne til kreft i 2019.