Foto: Per Ole Hagen

Loaded-festivalen, som ble arrangert for første gang i 2022, legges ned. Det skriver festivalens arrangører på Facebook.

"Loaded ble født ut av et ønske om å skape en festivalopplevelse av høyeste kvalitet – både når det kommer til de unike musikkopplevelsene og alt rundt, som gjør en festivaldag god," skriver arrangørene.

"Vi lyktes med mye, men når vi gjør opp status, én pandemi og to festivalgjennomføringer senere, ser vi at det ikke er grunnlag for å fortsette driften av Loaded," fortsetter de.

Arrangørene peker på flere årsaker til at de legger ned festivalen. En av årsakene er den tette konkurransen i Oslo-området i juni måned.

"Vi som bor i Oslo er bortskjemte med en juni måned tettpakket av konserter og festivaler," skriver arrangørene. "Denne tettheten, kombinert med et lavere billettsalg enn håpet, gjør at vi har besluttet at det eneste riktige er å gi oss mens leken er god."

Loaded-festivalen ble arrangert på Kontraskjæret i Oslo og har hatt høydepunkter som The National, Wilco, The War on Drugs, Sharon Van Etten og Wet Leg i løpet av sine to år.

Arrangørene takker alle som har støttet festivalen opp gjennom årene.

"Tusen takk for alle overveldende positive tilbakemeldinger, og til alle som fulgte oss på reisen!" skriver de.