Foto: akam1k3

De siste to årene har naturligvis påvirket låtskrivingen. Skrivemønsteret har blitt mindre påvirket av ytre faktorer. Et ønske om å stenge verden ute for en liten stund, ble plutselig til flere år på grunn av pandemien. De har ikke bare vært i en boble mentalt, men faktisk - inne i et studio, i bygget i Skien. I dette prosjektet hører du dem drømme seg helt bort, til stadionkonserter i India og som underholdning i libanesiske bryllup. Bygget fungerte etterhvert som en portal ut til resten av verden.

Som en følge av å ha vært mer adskilt fra verden enn tidligere, forteller Chirag at han har skrevet låter uten å måtte begrense seg eller være overtydelig.

– Jeg har for første gang skrevet musikk uten å tenke at jeg må være tolk. Det er det beste og skumleste med dette prosjektet for min del. Kanskje blir ikke rapping ordentlig bra før man tar av den tolkhatten? Det har blitt til diaspora-pop.

Regissør Kavar Singh har visualisert det nye konseptet, som kun kan oppleves på www.omarsheriff.no. Her kan ikke seeren velge å stoppe, starte eller scrolle. Innholdet går i loop og man må sette av tid for å se alt.

OMAR SHERIFF blander språk og stilarter på en måte Karpe aldri har gjort tidligere. På utgivelsen gjester artister som Jonas Benyoub, Emilie Nicolas og fiolinist Harpreet Bansal. I august spiller Karpe ti konserter i Oslo Spektrum. Endelig.

Hør alle de seks nye låtene i spillelisten under: