Foto: Christopher David Logan

I mars 2019 skrev vi om filmskaper og kunstner Hedda Bremseth sitt filmprosjekt om heavy metal-bandet Manowar på Svalbard. Idéen var å følge fans fra inn- og utland som reiser helt til Svalbard for å få med seg Manowars første og muligens siste konsert i Longyearbyen. Filmprosjektet er avgangsarbeidet ved masterstudiet på kunstakademiet i Trondheim. Nå har filmen materialisert seg under tittelen Tears in battle / Hearts of steel.



Det har blitt en dokumentarfilm med både underfundighet, humor og alvor. Hedda Bremseth er selv sterkt deltakende i filmen og samhandler med Manovar-fans fra hele verden. Hun prater med dem på puben stående på bardisken og utenfor den lokale matvarebutikken. Hun arrangerer også en parade med et svært Manovar-banner i front. Nesten som et absurd 17.mai-tog i snø og vind, leder hun troppene i sin rosa kaninpels. Filmen skildrer i det hele tatt, samhold, kameratskap og lidenskap på en fin måte.

Nå kan de som bor i nærheten av Trondheim se filmen på Rockheim. Filmen har flere visninger denne uka, og kommende lørdag blir filmskaperen intervjuet om filmen på Rockheim. Filmen blir for øvrig tilgjengelig på filmbib.no etter hvert.

Filmmusikken er laget av Senjahopen.


Her kan du lese mer om filmvisningen