Foto: Kristoffer Edvardsson

Etter noen rolige år, hvor El Cuero sine medlemmer har gjort seg bemerket i flere store norske band som Kvelertak, Spidergawd og The Dogs, deler bandet nå nyheten om at de endelig er tilbake med ny musikk. Første singel på seks år hører du eksklusivt her på Musikknyheter.no, før den slippes overalt 17. november.

El Cuero er inne i sitt 18. år som band. De har 7 studioalbum på samvittigheten, og de har gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine utgivelser hos landets musikkpresse. El Cuero har gjennom årene vært omtalt for sine gnistrende konserter, noe som har gitt gjenhør hos publikum på festivaler og konsertlokaler rundt om i landet. Den utstrakte konsertvirksomheten skaffet bandet tidlig et renommé som et av landets ypperste liveband.

El Cuero sitt åttende album “... are we done yet?” slippes 8. mars 2024.

På albumets første singel “Dream It Up Again” viser låtskriver Brynjar Takle Ohr fram sin poprock-melankoli av beste sort. Her er også bandets teft for gode melodier tydelig, og vokalharmoniene på refrenget er klassisk El Cuero.Hør låta på valgfri strømmetjeneste her!

- Jeg hadde opprinnelig "Stop Draggin' My Heart Around" med Tom Petty og Stevie Nicks i tankene da jeg begynte å jobbe med denne, men låta utvikla seg raskt i en helt annen retning. "Produsent Per Borten endte opp med å dra produksjonen mer i retning av 70-talls ELO," forteller Brynjar.

- "Dream it Up Again" kan også ses som et tilbakeblikk på ei tid som var. Når man spiller i et band som har vært aktivt i nesten 20 år, er det klart man har en uendelighet av historier, minner og opplevelser bak seg. Å ikke forholde seg til sin egen historie ville vært dysfunksjonelt, samtidig som det også blir feil å fokusere for mye på fortida. Den beste låta er uansett alltid rundt neste hjørnet. Dette er en viktig drivkraft for alle oss som lager musikk, sier Brynjar Takle Ohr.

“...are we done yet?” er innspilt av Per Borten (Spidergawd) i hans Sørgården Studio våren 2021.

El Cuero, med røtter i Kristiansund og den rocka delen av Americana, er noen av Norges fremste formidlere av gitardrevet rock. Låter som “Hate Will Get Us Nowhere” og “A Glimmer Of Hope” er live-klassikere. Bandet har hatt høye plasseringer på VGs topp-40 liste, og albumet «From Mountain To Sand» fra 2011 kapret en uhyre sterk 3. plass, kun slått av Lady Gaga og Adele. De har også hatt flere singler inne på listene til NRK radio, hvor “A Deadline In Your Soul” med Tuva Syvertsen gikk sin seiersgang i 2013. Dette året var de også special guest for Neil Young i Oslo Spektrum.

El Cuero er:
Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal)
Håvard Takle Ohr (trommer/vokal)
Tommy Reite (bass)


El Cuero på Facebook