Midt på natten dukket det plutselig opp et riff og bruddstykker av et vers og refreng. Ut av det blå, som trukket ut fra luften. Brynjar og Håvard Takle Ohr befinner seg i en fuktig og bråkete jam-session, en velkjent setting for dem gjennom over 3 tiår med musikalsk samarbeid. Slik kan
de spille sammen i timevis.

Ikke så ofte, men en gang iblant dukker det opp toner og fraseringer som i et heldig sammentreff kan bli til noe. Disse spontane øyeblikkene er nærmest hellige. Men de kan være over like fort som de oppsto. Det var slik El Cuero sin nye singel ‘How To Dance (in the light)’ ble skapt i de sene nattetimer tilbake i 2016.

‘How To Dance (in the light)’ er en rockelåt av den sorten El Cuero er kjent for. Oppløftende og energisk, men med et melankolsk drag over seg. Låten har flere lag med melodier og nok dynamikk til å tillate gitarriff av typen som hører hjemme i hardrockens gullalder. Men kanskje kan man likevel si at Teenage Fanclub og Jeff Lynne-æraen til Tom Petty nå er en mer passende referanse for hvordan El Cuero låter i dag enn den tidvis utdaterte Neil Young-koblingen? Selv om teksten til låten ble skrevet for noen år siden, er den kanskje mer relevant nå.

Trommeslager Håvard Takle Ohr stiller spørsmålet:

“Kan man glede seg over det fine i livet når ting er så inni hampen skakkjørt som nå? Er det i det hele tatt lov å kjenne følelse av lykke i en verden som brister? Ofte kjenner man seg banal, maktesløs og resignert i det vi fortsetter å leve de beskyttede livene våre. Og rett som det er hender det at man føler at hjerneceller dør sakte mens man lytter til diskusjonene rundt seg.”

‘How To Dance (in the light)’ er hentet fra El Cuero sitt åttende album “... are we done yet?” som slippes 8. mars 2024. Albumet er innspilt og produsert av Per Borten (Spidergawd) i hans
Sørgården Studio våren 2021.

TURNÈ
‘...are we done yet?’ - Live 2024
05/04 - Kulturbanken - Jessheim
06/04 - Ål Kulturhus - Ål
12/04 - Slakteriet - Hammerfest
13/04 - Studenthuset City Scene - Alta
18/04 - Lundetangen Pub - Skien
19/04 - Ålen Bar - Moss
20/04 - John Dee - Oslo
26/04 - Havet - Trondheim
27/04 - Kulturfabrikken - Kristiansund
04/05 - Bølgen Kulturhus - Larvik