Øyafestivalen fortsetter å slippe spennende artister til sitt 25-årsjubileum, og nå er fem norske navn bekreftet. Sivert Høyem, Fay Wildhagen, Delara, Kaja Gunnufsen og Kristi Brud er alle klare for å skape god stemning i Tøyenparken i august.

Sivert Høyem – lørdag 10. august
Fay Wildhagen – lørdag 10. august
Delara – fredag 9. august
Kaja Gunnufsen – fredag 9. august
Kristi Brud – ikke satt på dag


Sivert Høyem
Sivert Høyem er blant landets fremste låtskrivere og vokalister. Han er kjent for sine mørke og melodiøse låter, levert med karakteristisk og solid stemme. Nylig kom skiva On An Island, som ble påbegynt høsten 2021. Vi gleder oss til å høre denne gripende musikken live.

Popklikk: –Vi har sagt det før, men vokalen til Sivert blir bare bedre og bedre. På On An Island rendyrker han den melankolske tonen, men det er variasjonen i stemmebruken som imponerer mest.

Gjennombruddet kom omtrent ved årtusenskiftet, som frontmann i suksessbandet Madrugada. De har gitt ut et knippe storselgende skiver som er å regne som klassikere i dag. I tillegg til bandets vei til toppen av musikk-Norge, har Høyem sterke soloalbum, høye listeplasseringer og utsolgte konsertarenaer på samvittigheten. Som Madrugada-medlem spilte han på den aller første Øyafestivalen, og forrige solokonsert hos oss var i 2007. Det er en stor glede å invitere en artist som er like vital i dag, til vårt 25-årsjubileum.

STORT INTERVJU MED SIVERT HØYEM: – Djevelen viste seg som svart hund

Fay Wildhagen
Fay Wildhagen har de siste ti åra bygget opp et lojalt og nysgjerrig publikum, som entusiastisk følger hennes følsomme uttrykk. Siden albumutgivelsene Snow (2025) og Broders (2018) har hun blant annet samarbeidet med Kristoffer Lo om filmmusikken til dokumentaren Aksel. Snart kommer albumet Let’s Keep It in the Family, hvor den flotte smakebiten Echoes har vært ute en stund.

Musikknyheter.no: –Fay serverer den musikalske ekvivalenten av å ligge i en båt på åpent hav. På et hav av storslåtte og vakre atmosfærer blåser det tidvis opp til storm når bandet trøkker til, men de har alltid kontroll og stormen stilner alltid på best mulig vis.

Vi gleder oss til å oppleve Fay Wildhagen på vår største scene under den lengste Øya-dagen. Før festivalsesongen skal hun ut på en turné gjennom nesten hele landet, så hun kommer til Tøyenparken i storform.

Delara
Amanda Delara har gitt ut sterke singler og EP-er siden 2017, og har i dag et så stort publikum at hun nylig solgte ut Sentrum Scene. I fjor kom singelen Josefin, som utløste et definitivt gjennombrudd. Det ble etterfulgt av det kritikerroste albumet Shahrazad. VG mente at hun «albumdebuterer med ambisiøs pop som puster Karpe i nakken».

Hun har nådd folks hjerter og ører, på både norsk og engelsk. I 2020 fikk hun, i samarbeid med Loredana, en hit med Cheka i flere europeiske land. Delara har i tillegg delt scene med blant andre Dua Lipa, Khalid og Young Thug. Hun er i ferd med å bli den superstjerna flere har venta at hun skal bli. I Tøyenparken skal hun imponere et stort Øya-publikum fra vår største scene.

Kaja Gunnufsen
Kaja Gunnufsen kom som en frisk ny vind i norsk popmusikk i forrige tiår, med albumutgivelsene Faen Kaja (2014) og Ikke Tenk På Det (2016). Hun ble en favoritt på festivaler og klubbscener rundt om i landet. Etter noen års opphold er hun tilbake med den Kenneth Ishak-produserte skiva Interiør og Død. Den kom i fjor høst og er fylt av hennes «karakteristiske skråblikk og vindskeive popmusikk».

Som hun sjøl har sagt: –Så typisk min uflaks å skulle få barn samtidig som vi nærmer oss dommedag.

Etter en høstturné i forbindelse med plateslipp er hun nå klar for utendørsscener og festivalsommer, og vi gleder oss til å høre låtene hennes fra scenen igjen.

Kristi Brud
Før jul 2023 kom Alt Er Nytt, debutalbumet til Kristi Brud fra Bergen. Det ble raskt omtalt som en av årets beste norske utgivelser av blant andre Aftenposten, Musikknyheter, Dagsavisen, Klassekampen og Bergens Tidende. Bandet ble starta av fire medlemmer som opprinnelig hadde vært med i Hjerteslag. I Kirsti Brud lager de rock som lener seg mot post-punk, og som samtidig har potensiale til å nå et virkelig stort publikum.

VG: –Dette er mørk musikk til å bli lys til sinns av.
Aftenposten: –Har ikke hørt en bedre rockeplate fra norske artister i år.

Kristi Brud er klare for å ta med energien og de fengende låtene ut i festivalsesongen. Det bør du få med deg.