Kaja Gunnufsen - Au from Kenneth Karlstad on Vimeo.

>

Au er den første låten Kaja Gunnufsen slapp fra sitt debutalbum,Faen, Kaja. Platen ble hyllet fra en samlet, norsk musikkpresse og artisten ble en av de lyseste stjernene på musikkhimmelen her til lands. Senere har hun turnert landet med Bendik, hvor hun gjorde en glitrende konsert på Hulen i Bergen, og hvor hun fikk gleden av å avslutte turneen på et fullsatt Parkteateret i Oslo.

Like før albumslipp ble Kaja kontaktet av Kenneth Karlstad med en idé til musikkvideo.
Han var tidligere en snekker som skiftet beite til å lage kortfilmer og musikkvideoer for et par år siden. Han har det siste året både vunnet og blitt nominert til flere priser i utlandet, blant annet på South by Southwest Film, Atlanta International Film Festival og Berlin Independant Film Festival.

Kaja selv, sier følgende om Kenneth og hans arbeid:

Jeg syns at Kenneth virkelig har klart å fange stemningen jeg har prøvd å formidle i sangen. Det at musikkvideoen har blitt spilt inn på Oslos trikker synes jeg er veldig fint ettersom jeg alltid har vært fascinert av alle situasjonene som oppstår mellom fremmede på trikken. Musikkvideoen illustrerer også det mørke og ensomme storbyen kan frembringe, og den er helt unik i sitt uttrykk.

Karlstad mener at låten er Kajas mest følsomme låt, og at det derfor ble ekstra utfordrende å visualisere den.

Dette er den første videoen jeg har gjort med en teknisk grunnidé. Tankerekken var simpel; timelapse med lip sync, i sort hvitt på en trikk. Kajas musikk er både urban og folkelig, så det føltes riktig å lage et lite univers på trikken. Jeg ville at det narrative skulle komme foran teknikken, så jeg spilte låta om og om igjen og dagdrømte innenfor de rammene som var satt. Så filmet vi det før vi fikk tid til å analysere det for mye. Med hjelp fra fantastiske og ivrige venner