Hele seks år etter forrige albumslipp, er Bigbang endelig tilbake med nytt album denne uken. Den nye musikken i Glory Chord vil ifølge Øystein Greni dyrke det Bigbang er best på: catchy rockemusikk, som fungerer rått live.

Krafttrioen i Bigbang har nærmest blitt en institusjon å regne innen norsk rockemusikk, med sin fengende gitarrock og overbevisende publikumsteft. Dagens besetning består av Øystein Greni (gitar og vokal), Olaf Olsen (trommer) og Nikolai Hængsle (bass).


Nå har Bigbang latt vente på seg – det er hele seks år siden bandet ga ut sitt forrige album, The Oslo Bowl (2013), som ble nominert til Spellemannsprisen. Greni beskriver selv ventetiden som «en evighet».

Første smakebit av det nye albumet var singelen «Glory Chord», som ble sluppet 11. januar i år. Det nye albumet, med samme navn, viser ifølge Øystein Greni et Bigbang i sitt ess:

– I den nye musikken dyrker vi virkelig styrkene vi har som band. Etter denne pausen har det blitt enda klarere for oss hva vi er ordentlig bra på, forteller Greni.

I dag er bandet ute med singelen Bells som også har musikkvideo laget av Lasse Gretland. BigBang har en sørkoreansk navnebror med 10 millioner følgere på Facebook, og slikt blir det morsom musikkvideo av.


Sjekk ut livedatoer her!