Gloria, credo og amen – ord som kanskje ikke brukes ofte til å omtale om bandet.

Forestill deg dette: Pop/rock kvintetten fra Bergen bestemmer seg for å lage album. De stikker til Skjerjehamn, et sted i Sogn og Fjordane kommune, for å spille inn latinamerikansk messe.

Da undertegnede hørte at bandet skulle utforske litt i den latinamerikanske folkemusikkverden, gikk jeg rundt med hakeslepp som varte unødvendig lenge da det gikk opp for meg hva de skulle gjøre. De skulle blande to meget ulike sjangre sammen, og se hva de fikk til.

Vi tar en liten prat med gutta før torsdagens konsert i Jakobskirken i Oslo, for å finne ut hva som fikk dem til å «messe» seg frem til en ny plate.

«Misa Criolla» skiller seg litt fra alt dere har gjort tidligere?

– Ja, absolutt. Det har mye å gjøre med at vi liker å prøve og ta det i nye retninger sånn at det skal være interessant å følge med på det vi driver med gjennom alle disse årene. Det at folk blir overrasket, er bare ekstra kjekt.

Hva fikk dere til å lage en slik plate?

– Tre av oss har sunget mye av dette da vi var unge. Vi begynte allerede da å like dette her veldig godt. Noen år tilbake, begynte vi å leke med tanken at kanskje vi kunne gjøre en bandversjon av den. Vi valgte den argentinske komponisten, Ariel Ramirez, siden han er eksepsjonell god, og dette er noe vi kjenner godt til.

Det er tydelig at dere krysser sjangre. Er det noe dere kommer til å fortsette med?

– Det har vi egentlig alltid prøvd på, å lage noe som ikke kan settes i en bås. Derfor, det å blande sjangre, er bare bra.

Men dette er jo ekstremt annerledes enn tidligere? Vil du ikke si det?

– Vi har aldri sunget på spansk før, det er nok det aller rareste. Men når det er sagt; du kan på en måte høre at det er oss. Vi har beholdt korarrangementene og melodiene fra originalverket.

Ellers? Noe gøy som har skjedd, eller kommer til å skje?

– Vi spilte i Bergen for ikke så lenge siden. Det var fullt hus og topp stemning. Utrolig artig at det gikk så bra. Ellers, så spiller vi i Jakobskirken i Oslo torsdag 13.november.
Utover det, kommer vi til fortsette som vanlig, og etterhvert lage ny musikk.

Sjekk ut dokumentar fra innspillingen:

Real Ones - Recording "Misa Criolla" from Real Ones on Vimeo.Event Kulturkirken Jakob
Facebook
Hjemmeside
Youtube