Den bergensbaserte duoen har vært aktive siden 2012 og slapp det selvtitulerte debutalbumet i 2015. Gutta bak Verdensrommet er Andreas Høvset og Vetle Junker.

Første track på den fire låter lange EPen er singelen Problem. Det første som slår meg er coverarten. Bandet har sporet opp den skjulte søstera til Marius Borg Høiby, noe som iallfall fanger min oppmerksomhet.

Her har de fått med seg Eirik Aas fra Hester V75 (som også er en del av den stabile bergensbølgen). Det er med god grunn denne låten ble singelen. Den er fengende og refrenget henger seg på hjernebarken. Men aller viktigst er det dansbart. Det er ikke vanskelig å høre at gruppa liker å eksperimentere med sounden. Hvis man ser på en av de første singlene sidelengs er det mye som har forandret seg. De har beveget seg lengre vekk fra popen og over i det elektroniske universet. Aas gjør ikke Verdensrommet vondt, og lydsporet skaper en behagelig og fengende atmosfære for lytteren.Låt nummer 3, Samme Plass overraskelser meg med å være den første låten (i verden som jeg vet om) som har greid å gjøre saksofonersoloer “classy”. Onge $ushimane (ene halvdelen av $ushi x Kobe) gjester låt nummer 4, Du vet det kan gå feil. En passende avslutting på EPen.

Lydbildet er preget av den populære blandingen av “fløtepus” R´n´B, rap og elektronika. Eller bare den norskspråklige versjonen av den amerikanske R´n´B. Referer her til $ushi x Kobe, Phillip Emilio og Unge Ferrari med flere.

Tittelsporet er det sterkeste på EPen. De andre låtene er gode, men det kan bli ensformig og derfor står de i fare for å bli glemt fort.

Plateselskap: Vibbefanger (andre artister: Hester V75, Fieh og Kjartan Lauritzen)

Problem slippes 20.januar