Manic Street Peachers var satt opp som en tilsynelatende trygg booking på Norwegian Wood- lørdagen, klemt inn mellom Rival Sons og My Bloody Valentine. 90-tallsheltene har en nostalgisk plass i mange nordmenns hjerter, og det var en ganske god forsamling mennesker som hadde stilt seg opp foran scenen da James Dean Bradfield & Co vandret inn på scenen og satte i gang med låta Motorscycle Emptiness.

picture

Gleden ble dessverre kortvarig da gitaren til Bradfield tok kvelden allerede få takter ut, men bandet gjorde det beste ut av situasjonen og Bradfield bestemte seg rett og slett for å synge gitarsoloen til stor jubel blant de fremmøtte! Humoristisk gjort, stemningen blant både band og publikum var god, og den ble enda bedre da bandet satte i gang med hit'en Your Love Alone. Igjen ble gleden kortvarig da bandet måtte bryte hele låta, igjen på grunn av gitarproblemer.

picture

Etter et lengre opphold i konserten (hvor bandet fikk publikum til å synge "Ja vi elsker" av full røst) fikk de likevel lyden opp og gå igjen med ny gitar, og Your Love Alone kunne fortsette til allsang fra de fremmøtte. Manic Street Preachers har stor og fyldig musikk som vanligvis fyller hele arenaen, stadionet eller sletta de opptrer på, men denne kvelden i Frognerbadet ble det aldri den opplevelsen man forventer fra dette bandet. Om de var preget av lydproblemene eller om det var andre faktorer som spilte inn er vanskelig å vite, men piffen gikk litt ut av bandet etter starten.

Heldigvis er de over gjenomsnittet joviale, og vant mye på publikumskontakten. Men etterhvert tok stemningen seg opp igjen, og med hits som It's Not War (Just The End Of Love) og en nydelig akustisk versjon av The Everlasting med kun Bradfield på scena, ble det etterhvert en riktig så hyggelig konsert.

picture

Publikumsfavoritten A Design For Life var et annet høydepunkt, før det hele ble avsluttet med allsang på hiten If You Tolerate This Your Children Will Be Next. Igjen viste bandet seg fra sin joviale side, da gitaren som ødela de første par låtene ble gitt bort til en heldig fan på første rad. Sympatisk gjort av et band som forhåpentligvis kommer tilbake for en konsert hvor de virkelig for vist hva det kan – for at de kan er det ingen tvil om.