Det ikoniske bandet står på scena på Color Line Stadion i forbindelse med Green Day-konserten 31. mai 2020.

Det ikoniske og innflytelsesrike bandet Manic Street Preachers ble stiftet i Blackwood i Wales i 1986. Siden den gang har de gitt ut 13 studioalbum og headlinet utallige festivaler som Glastonbury, T in the Park, V Festival og Reading & Leeds. De har vunnet 11 NME Awards, 8 Q Awards og 4 BRIT Awards og ble nominert til Mercury Prize og MTV Europe Music Awards.

Debutalbumet «Generation Terrorists» ble gitt ut i 1992 og Manic Street Preachers fikk raskt status som et unikt band. Gjennom årene har de opparbeidet en enorm fanskare verden over, og selv om de har modnet og forandret seg musikalsk, beholder de alltid den klassiske Manics-lyden. På live-showene spiller de tidlige hits som «If You Tolerate This Your Children Will Be Next», «You Stole The Sun From My Heart» og «Design For Life» så vel som de nye låtene «International Blue» og «Hold Me Like A Heaven» (begge sistnevnte fra albumet «Resistance Is Futile» fra 2018).

Bandet er nå i studio og jobber med sitt 14. album.

- Det er utrolig kjekt å kunne fortelle at selveste Manic Street Preachers er med som special guest når vi får besøk av Green Day neste år. Det blir altså to skikkelige storheter innen rockesjangeren på én og samme kveld i Ålesund i mai, sier Steffen Kjevik i Momentium.