Manic Street Preachers fra Wales har ikke utgitt noen dårlige album siden debuten i 1992. De overrasker ikke noen på Resistance Is Futile, som har en samurai på det flotte coveret og som vanlig er produsert av Dave Eringa.

Vi får storslåtte "anthems" med strykere: People Give In (som minner litt om A Design For Life) og Dylan & Caitlin (duett med en walisisk kvinne som kaller seg The Anchoress). Vi får intelligente tekster ved Nicky Wire, som selv synger den sørgelige The Left Behind. Og vi får vellykte hyllester til David Bowie (In Eternity) og spesielt fotografen Vivian Maier (Vivian, komplett med kameralyder).Broken Algorithms byr på blytunge riff, men er blant platas tre middels låter. Aller best er powerballaden Hold Me Like Heaven og den fengende singlen International Blue, der gitarist James Dean Bradfield synger glimrende over en melodi som slekter på både Motorcycle Emptiness og Everything Must Go.

Manic Street Preachers' 13. album, Resistance Is Futile, kommer ikke til å skuffe noen fans. Men det er en fare for at de har begynt å gjenta seg selv.