I går, nærmere bestemt den 24. oktober, var det duket for Thomas Dybdahl i Storsalen på Studentersamfundet i Trondhjem, i forbindelse med UKA 2013. Dybdahl som slapp sitt sjette studioalbum i høst, har lenge vært aktiv artist, og kan lett omtales som en av de beste låtskriverne vi har her til lands. Live beviser han dette. Ikke nok med at han er en talentfull musiker med et sterkt band i ryggen, men han er samtidig også et ekstremt sjarmerende og karismatisk menneske. Han spilte en god blanding av gamle og nye låter, og tok i tillegg forespørsler fra salen.

- Dette er jo en stor sal, men jeg syns allikevel at vi skal holde det intimt. Så om dere har noen spørsmål, så kjører vi "den" stilen (holder pekefingeren opp i været)

Dybdahl_3 photo Bilde3_rett_zps0d1c7795.jpg

Og intimt ble det, spørsmål og låtforespørsler kom på rekke og rad. Blandt annet fikk Dybdahl, som sto hatteløs på scenen, spørsmål om hvorfor han hadde sluttet å gå med hatt. Han kunne bekrefte at det hadde han ikke egentlig, men et familiemedlem hadde satt seg på den. Kun få sekunder etterpå fikk han en hatt slengt opp på scenen, og denne gikk han med resten av konserten.

Dybdahl og bandet startet med første låt fra hans nye plate This Love is Here to Stay, med god respons fra publikum. Han fulgte videre opp med The World is My Oyster og A Love Story. Det var perfekt stemning i salen, og etter å ha spilt I Just Can't Bring Myself To Say The Words fra 2010 platen Waiting For That One Clear Moment spilte han opp med "slageren" Cecilia etter request fra salen, noe som viste seg å bli et av de mest perfekte konsertøyeblikkene på lenge. Mot slutten av låta var hele salen med å sang, og du kunne se at det den responsen traff både Dybdahl, band og publikum.

Dybdahl_2 photo Bilde2_rett_zps79d00e4a.jpg

Av andre ting spilte han også U fra Science, Easy Tiger og Man on a Wire fra den nyeste plata What's Left Is Forever samt From Grace og One Day You'll Dance For Me, New York City.

Noe Dybdahl derimot ikke ville spille etter forespørsel fra salen var Aproposmusikk (fra Ut i vår hage- sketsjen), men det er kanskje like greit.

Dybdahl_1 photo Bilde1_rett_zpsdc598c32.jpg


Dybdahl klarte alt i alt å levere en nærmest plettfri konsertopplevelse. Med god flyt, god variasjon og god kontakt med publikum. Det er deilig å se at en så etablert artist enda klarer å være jordnær og humoristisk, samtidig som han klarer å prestere feilfritt musikalsk i tillegg.

Takk, Dybdahl, dette var perfekt.

Thomas Dybdahl hadde også med seg nykommer og stjerneskudd Monica Heldal som support. En artist man absolutt burde holde ører og øyne åpne for!


Foto: Emil Kjærnli


Dybdahl på Spotify

Dybdahl på nett
Monica Heldal på nett