Det er i overkant av et halvt år siden Jake Bugg sist spilte i Oslo, den gang på et utsolgt Parkteatret. Søndag kveld var den unge briten tilbake, og denne gang var det selveste Rockefeller som skulle til pers!picture Bugg har ikke ligget på latsiden siden sist, og konserten i Oslo var den siste før hans nye plate, Shangri La, ble sluppet for salg! Dermed var det duket for en konsert med en god blanding av gamle og nye låter! Et spent publikum tok varmt i mot Bugg da han selvsikkert tuslet inn på scena, tok seg god tid til å betrakte publikum og drikke litt vann, før han smalt i gang konserten med en nettopp en låt fra den nye skiva, There's A Beast And We All Feed It!

Og selvsikker var et nøkkelord gjennom hele konserten. Det var en helt annen Bugg vi fikk hilse på enn den vi møtte på Parkteatret for et halvår siden. Den gang var han en unggutt med gitaren som eneste barriere mot publikum, småsjenert og usikker, og med et brennende ønske om å formidle musikken sin til et publikum som ikke veldig gjerne viser følelser. Siden den gang har han arbeidet seg opp en formidabel konsert-CV med opptredener over hele kloden, inkludert verdens største festivalscener. At all erfaringen har hjulpet på bådet motet og selvtilliten var helt tydelig; det var en Jake Bugg med attitude vi fikk møte på Rockefeller denne kvelden. Og attituden kledde ham godt; ikke bare oste han selvtillit, men han hadde svært god kontakt med publikum i alle Rockefellers etasjer, flørtet hemningsløst med jentene på første rad, og fikk henrykte hyl i retur. Når han da i tillegg har beholdt ydmykheten, takknemligheten og det brennende ønsket om å formidle, fremstår han som en artist som utstrålet trygghet i seg selv, heller enn en kjepphøy fyr.

picture

Med hits som Trouble Town, Two Fingers og Seen It All fra hans selvtitulerte debualbum fikk de aller fleste i salen høre akkurat det de kom for, mens fansen fikk boltre seg mer ukjente låter fra begge skivene. Ofte, når artister er på nippet til å slippe nye skiver, spiller de bare én eller to nye låter på konsertene for ikke å skremme bort publikum. Bugg derimot, lot oss høre intet mindre enn 7 låter fra den nye skiva, totalt uredd for å la kresne publikummere måtte takle å høre musikk de ikke kjente fra før. En eventuell frykt ville da også vært ubegrunnet, publikum sto som tente lys under de aller største delene av konserten, og sang med på låter som ikke enda er sluppet for salg.

Musikalsk sett har Bugg alltid vært en meget sterk artist. Låtmaterialet er av svært høy kvalitet for en 19-åring, og spilleteknikker – og ferdigheter – er meget gode. I tillegg har han vokst veldig som vokalist siden sist, og hadde stålkontroll på både stemme, gitar, og bandet sitt gjennom hele konserten. Med en utstråling av de skjeldne klarte han prestasjonen å få et nært utsolgt Rockefeller å stå helt stille under de akustiske låtene hvor bare han og gitaren hans sto for lyden. Disse var også noen av konsertens fineste øyeblikk, og viste klart og tydelig det talentet som bor i Bugg. Det kan også ha noe med saken å gjøre at musikerne Bugg har med seg på scenen er totalt anonyme - muligens med vilje - men dermed også ser ut til å kjede seg dønn ihjel understore deler av konserten. Dermed blir de en helt annen stemning når Bugg har hele scenen for seg selv uten noen distraksjoner i det hele tatt.

picture
Se fler bilder i galleriet nederst i artikkelen

Andre høydepunkter besto av blant annet de nye låtene Slumville Sunrise, som fikk en av konsertenes største jubelbrøl fra publikum, Messed Up Kids, og Song Of Love. sistnevnte ble mottatt med jubel også underveis i låta som var imponerende kraftfull og vakker. Konsertens aller fineste øyeblikk var likevel balladen og gåsehudfremkalleren Broken, som var med på å avslutte en flott konsert.

De nye låtene til Bugg gjorde seg meget bra live, og lover meget godt for Buggs videre karriere. Med noe mer elgitar fikk han også boltre seg i gitarsoloer, og fler av låtene vil nok stå igjen som hitliste-triumfer neste gang vi får besøk av Nottingham-gutten! Dersom han fortsetter å vokse som artist i samme tempo som han har gjort hittil finnes det få grenser for hva han kan oppnå både her til lands og i resten av verden, og man skal ikke se bort i fra at arenaen igjen må oppgraderes ved neste besøk. En bragd av en fyr som ikke enda har fylt 20 år!
Følg med på Musikknyheter for et intervju med Jake Bugg! Kommer i løpet av uken!

Gikk du glipp av konserten? WiMP streamer kveldens konsert!