Jake Bugg: Messed Up Kids on Nowness.com


Jake Bugg har i en alder av 20 år gitt ut to svært så sukessfulle album. Hans første og selvtitulerte album handlet i store deler om Nottingham og Clifton, hvor han vokste opp. Låter som Trouble Town tegnet et ganske klaustrofobisk og mørkt bilde av hjemstedet, og da han besøkte Oslo i november, fortalte han Musikknyheter at han på den nye skiva, Shangri La, ble overrasket over å komme tilbake til hjembyen og oppdage at han fortsatt ubevisst skrev sanger om fortiden:

- Det var interessant, for nå er jeg noen som står utenfor. Etter alt som har skjedd og det sinnsyke livet jeg hadde, ser det gamle livet mitt veldig rart ut for meg nå, og å se det fra et annet perspektiv var ganske interessant. Å være noen som så det utenfra og inn var merkelig.

Nå har Bugg sluppet videoen for låta Messed Up Kids fra nettopp Shangri La, og her utforsker han nettopp dette temaet; å stå utenfor og betrakte det som skjer. I en kunstferdig laget sort/hvit video får vi være med til bydelen Bow i Øst-London, et område ikke ulikt hjemstedet til Bugg i Nottingham. Videoen fikk sin premiere på nettstedet Nowness.com i dag, og er i følge Bugg et lite bilde på hvordan livet hans en gang var.


Les hele vårt intervju med Jake Bugg her