Sivert Høyem og hans frivillige spilte på den minste scenen, Lost Beach i går, og man skulle tro at det ville bli temmelig fullt foran den lille scenen. Men ikke før etter et par - tre låter, og etter at Big Bang hadde fullført sitt siste ekstranummer begynte folk å trekke sakte men sikkert mot Sivert Høyems dype, intense røst.

De åpnet showet med låten ”Run, Baby, Run”, og allerede fra første tone skjønner man hvor landet ligger. Sivert Høyem & The Volunteers er rutinerte og profesjonelle, og det låter meget bra. De følger opp med låtene ”January Third” og ”Don’t Pass Me By”, før ”I’ve Been Meaning To Sing You The Song” dedikeres til Robert Burås. Til tross for å ha mistet en kamerat og et bandmedlem har Sivert Høyem gjennomført nesten alle de planlagte konsertene denne sommeren, og gjennomfører også konserten på Askøy med glans.

Når hitlåten ”In To The Sea” settes i gang, setter også regnet i gang igjen, og det regner i en periode så mye at ikke engang Sivert Høyem og hans fantastiske vokalferdigheter får oss til å glemme at det regner. Det er for øvrig også gjennomgående med låtene, det blir rett og slett litt kjedelig i lengden, og dermed blir det lett å la tankene gli over på regnet, eller på noen av de mange bergenserne som ser ut til å være til stede for alt annet enn musikken.

7/10

Foto: Benedikte Holen